Bakan Topçu'nun "Dünya Turizm Günü" Mesajı - Son Dakika
Politika

Bakan Topçu'nun "Dünya Turizm Günü" Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Avrupa şehirleri ne kadar güvenliyse Türkiye şehirleri de en az o kadar güvenlidir.

26.09.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Avrupa şehirleri ne kadar güvenliyse Türkiye şehirleri de en az o kadar güvenlidir. Söz konusu algı operasyonlarına karşı ulusal medya araçlarımızın duyarlı ve dikkatli davranmaları da ülkeye olan bir aidiyet ve sorumluluk gereğidir" dedi.

"27 Eylül Dünya Turizm Günü" dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan Bakan Topçu, küresel ölçekte turizmin önemine vurgu yaparak uluslararası toplumda pozitif bir farkındalık yaratmayı kendine gaye edinen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından her yıl kutlanan Dünya Turizm Günü'nün, 2015 yılında "Milyarlarca turist milyarlarca imkan" teması etrafında, ortak doğal ve kültürel mirasa dair anlamlı mesajlar içerdiğini vurguladı.

Turizmin ülkeleri ve toplumları anlamak yolunda en etkin araçlardan biri olduğunu belirten Topçu, "Toplumların düşünsel ve ekonomik gelişimlerinin en büyük destekleyicisi olan turizm, ev sahibi ülkeye; kendi sosyal, kültürel, politik ve ekonomik değerlerini misafirlerine anlatarak, onların entelektüel dünyalarına yepyeni ilhamlar verebileceği, kendini en doğru şekilde ifade ederek önyargıları bertaraf edebileceği eşsiz fırsatlar sunar" dedi.

Farklı bir kültürü ziyaret eden bir turistin, o kültür hakkında daha önce ifade edilmemiş pek çok otantik unsuru keşfetmekle kalmadığını, kendi iç dünyasına inerek kendini tanıma imkanı da bulduğuna işaret eden Topçu, birçok yerde kesişen bazen de farklılaşan kültürel değerlerin, farklı milletler arasındaki karşılıklı anlayışı ve hoşgörüyü de tetiklediğini vurguladı. Bakan Topçu, "Ev sahibi ve misafiri arasında bu şekilde karşılıklı anlayışa ve hoşgörüye dayalı bir iletişim kurulduğunda, kültürel değerlerin somutlaştığı ürünler vasıtasıyla, ülke ekonomisinin iyileşmesi ve gelişmesi için göz ardı edilemez bir imkan da sağlanmış olur. Bu alışveriş, ev sahibi ülke için ekonomik bir fayda olmanın da ötesinde, uluslararası toplumsal refah dengesinin sağlanmasında önemli bir araç olarak kullanılabilir" açıklamasında bulundu.

Bu çerçevede, dünya turizminin öncülerinden biri olan Türkiye'nin kaliteli insan gücü için istihdam yaratıp, geniş bir yelpazede kültürel ürünler sunarak, ötekileştirmelerin kapı dışı edildiği, karşılıklı hoşgörü ve anlayışa dayalı turizmin en etkileyici örneklerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan Topçu, "Bakanlığımızın çalışmalarına yön veren Türkiye Turizm Stratejisi 2023 kapsamında da hedefimiz, bu örnekleri artırarak genele yaymak ve ülkemizin turizmden kazandığı yararı küresel boyuta taşımaktır" dedi.

Bakan Topçu, mesajında "Öte yandan ülkemiz turizmine yönelik bir kısım çevreler tarafından oluşturulan algı operasyonları karşısında gerekli tedbirler alınmakta ve bütün dünyaya 'Türkiye her zamankinden daha güvenli' mesajı net şekilde iletilmektedir. Avrupa şehirleri ne kadar güvenliyse Türkiye şehirleri de en az o kadar güvenlidir. Söz konusu algı operasyonlarına karşı ulusal medya araçlarımızın duyarlı ve dikkatli davranmaları da ülkeye olan bir aidiyet ve sorumluluk gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle turizm sayesinde kazanılanların, yerelden küresele sosyo-ekonomik refahı ve barışı zenginleştirmesi dileğiyle turizme gönül veren tüm paydaşlarımızın '27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Topçu'nun 'Dünya Turizm Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement