Bakan Topçu Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajları Verdi - Son Dakika
Politika

Bakan Topçu Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajları Verdi

Bakan Topçu Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajları Verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “63. hükümetin bakanı olarak altını çizerek söylüyorum; bölücü terör ile mücadelede kökü kazınana kadar devlet kararlıdır.

16.10.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "63. hükümetin bakanı olarak altını çizerek söylüyorum; bölücü terör ile mücadelede kökü kazınana kadar devlet kararlıdır. Yeter ki siz de kararlı olun, istikrarı, birliği beraberliği sağlayın. Yılanın beli kırıldı, kafası da kuyruğu da ezilecek inşallah" dedi.

Geçtiğimiz pazar günü yapılacağı açıklanan ancak Ankara'daki hain saldırı sonrası ertelenen Ödemiş Müzesi'nin yeniden ziyarete açılışı için Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla tören düzenlendi. Tören öncesi ilçenin tarihi beldesi Birgi'yi ziyaret eden Bakan Topçu, Vali Mustafa Toprak, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile önceki gün Bozdağ Yaylası'nda kestane ağacından düşerek yaşamını yitiren Birgili İpek Dokuma Atölyesi'nin sahibi Mehmet Bozbağ'ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası Birgi'yi yaya olarak dolaşan Bakan Topçu ve beraberindekiler, Ulu Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra Mehmet Bozbağ'ın cenaze namazına katıldı. Birgi'nin simgelerinden Çakırağa Konağı Müzesi'ni de ziyaret eden Bakan Topçu, Ödemiş Müze Müdürü Feride Kat'tan tarihi konakla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Ödemiş'e geçen Bakan Topçu ve beraberindekiler, yapılan tadilatın ardından Ödemiş Müzesi'nin ziyarete açılışı törenine katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na İzmir'deki tarihi ve kültürel varlıklara sunduğu katkı için teşekkür etti. Toprak, İzmir Valiliği'nin Birgi gibi değerli bölgelerde çok sayıda projeye destek verdiğini belirtti.

İzmir'de tarihi değerlerin ayağa kaldırılması için önemli çalışmaların yapıldığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, " Selçuklu'nun varisi, Osmanlı'nın torunu, genç Cumhuriyet'in de çocuklarıyız. Bütün medeniyete, kurumlarımızla, kurallarımızla ve milletimizle sahip çıkacağız. Kültür varlıklarımızın restorasyonuyla ilgili valiliğimizin üzerine düşeni yaptığını biliyorum ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Allah böyle valilerimizin sayısını daha çok artırsın. Turizm beldelerimizin dünya markası olmasına katkı sağlasın, kültür varlıklarımızın ayağa kalkmasına katkı sağlasın inşallah" ifadelerini kullandı.

"MALUM GÜÇLER ETRAFIMIZDA BİR AMELİYATA SOYUNDU"

Bölücü terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Bakan Topçu, şöyle devam etti:

"Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bir kere daha buradan 63. hükümetin bakanı olarak altını çizerek söylüyorum; bölücü terör ile mücadelede kökü kazınana kadar devlet kararlıdır. Yeter ki siz de kararlı olun, istikrarı, birliği ve beraberliği sağlayın. Yılanın beli kırıldı, kafası da kuyruğu da ezilecek inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Etrafımızda bir ameliyata soyundu malum güçler. Yüz yıl evvel bu ameliyatı yapmışlardı. Daha dün bizim eyaletimiz olan yerler bugün başka isimlerle anılıyor. Tekrar medeniyet coğrafyamızda ameliyat yapmak isteyenler, şimdi bizim başımızı yukarı kaldırmamamız için kalbimiz olan Ankara'da bombalar patlatıyor. Ankara'da patlatılan bombanın iki tane ana nedeni var. Birincisi onlar keyfe keder kendi çıkarları için bizim medeniyet coğrafyamızda ameliyat yaparken Ankara'nın masada olması istenmiyor. İkincisi de milletin iradesinin çıkacağı yer olan sandık, yani seçimler adeta ertelensin, ötelensin isteniyor. Ama şunu unutuyorlar bizim atalarımız, dedelerimiz bunların maşalarına ve ardındaki güçlere yüz yıl evvel Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Anafartlar'da gereğini yapmış. Polatlı'daki top sesleri Ankara'dan duyulurken bizim dedelerimiz Meclis'te Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış, maşalarını ellerine verip geri göndermişler. Şimdi bir benzeri siyaseten yaşanıyor. İnşallah Kasım'daki seçim ülkemizin birliğine beraberliğine, istikrarına vesile olur. Rabbim ülkemize siyasi istikrar nasip etsin."

"DEVLETİN MAKAMINDAKİ HER SANİYE MİLLETE HİZMET İÇİN"

Türkiye'nin kültürel varlıkların restorasyonu ve kültür turizminde büyük mesafeler kattetiğini söyleyen Bakan Topçu, "Bunlar yeterli midir; asla değil. Ama gelinen noktaya baktığımız zaman şükretmek ve bugünkü noktayı bize yaşatanlara da teşekkür etmek lazım. Ülkemizin, ülkemizin incisi İzmirimizin bu noktaya getirilmesinde emeği olan bütün Cumhuriyet hükümetlerine ve bugünkü iktidara da teşekkür ediyorum. Biz devlette bir günü bin gün gibi görürüz. Devletin makamında bir saniye harcayacağımız vakit biliriz ki millete hizmet içindir. Çünkü biz şu inançtayız, insanlar her şeylerinden hesaba çekilecekler. Makam ve mevkilerinden de hesaba çekilecekler. Biz bu anlayışta olduğumuz için buradaki bir saniye için bile hesaba çekilmekten korktuğumuz için makamların hakkını vermeye çalışıyoruz. Dünyanın incisi İzmir'i turizmde küresel bir marka haline getirmek için katkılarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"İZMİR'E POZİTİF AYRICALIK"

Ödemiş'in İlkkurşun direnişinin Kuvayı Milliye'nin ilk zaferi olduğunu söyleyen Bakan Topçu, Ödemiş'in İzmir'de kültür turizmindeki yeni merkezlerden biri olduğunu ifade ederek, "İzmir ile birlikte Ödemiş'in hak ettiği yeri bulmasını sağlamak benim Bakanlığımın, 63. hükümetin öncelikli kararları arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Ödemiş Müzesi çağdaş müzecilik anlayışına uyacak şekilde yenilendi. Adeta açık hava müzesi olan ülkemizde çevre düzenlemesi yapılan ören yerlerimizin sayısı her geçen gün artıyor" dedi.

2003 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğundaki 133 müzenin bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını, 45 adet yeni müzenin açıldığını, 65'ten fazla müze için uygulama projelerinin de sürdüğünü kaydeden Bakan Topçu, "Bu çerçevede yaptığımız hizmetler tüm ülkeye yansıyacak. Tabi ki pozitif öncelikli yerler olacak. İşte kültürel değerler, turistik değerler noktasında pozitif ayrıcalığa tabi olacak yerlerden biri de İzmir. Bizim takvimimizde İzmir her zaman pozitif bir ayrıcalıkta olacak" dedi.

Bakan Topçu, daha sonra çocuklar, kadınlar ve protokol üyeleriyle birlikte Ödemiş Müzesi'nin açılış kurdelesini keserek, tepeden tırnağa yenilenen Ödemiş Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

"28 YIL SONRA YENİLENDİ"

1987 yılında dönemin Kültür Bakanı Mesut Yılmaz tarafından açılışı gerçekleştirilen Ödemiş Müzesi, 2014 yılı ocak ayında başlayan ve 1 milyon 721 bin 642 liraya mal olan çalışmalarla yenilendi. Müzenin zemin katında ışıklandırma, ısıtma, alarm ve kamera sistemleri düzenlendi. Zeminin de komple yenilendiği müzede zemin katta bulunan eser depolarının önüne duvar örülerek eser depoları ile direkt olan ilişkinin kesilmesi hedeflendi.

Tavanın alçaltıldığı ve asma tavana dönüştürüldüğü Ödemiş Müzesi'nde eskiden kütüphane olan bölüm çocuk eğitim alanı olarak düzenlendi. Teşhir salonundaki vitrinler tamamen yenilenirken, teşhir salonu girişinde bir video odası oluşturuldu. Müze binasının çatısı ve bahçedeki kapıların da yenilenmesinin yanı sıra eserlerin hava koşullarından korunması için ön ve arka bahçeye sundurma yaptırıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Topçu Terörle Mücadelede Kararlılık Mesajları Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement