Bakan Tüfenkci, Battalgazi'de Ramazan Programına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Tüfenkci, Battalgazi'de Ramazan Programına Katıldı

Bakan Tüfenkci, Battalgazi\'de Ramazan Programına Katıldı

Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Battalgazi’de Ramazan" adlı programa katıldı.

18.06.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Battalgazi'de Ramazan" adlı programa katıldı.

Tarihi Hacı Yusuf Taş Camii (Yeni Cami) yanında kurulan Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı'nda her gün yaklaşık 2 bin kişiye hayırseverlerin katkılarıyla iftar yemeği veriliyor. İftar Çadırı yanında sahnede gerçekleştirilen "Battalgazi'de Ramazan" adlı programa Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Valisi Mustafa Toprak konuk olarak katıldı. Malatya'da Ramazan ayının bir başka güzel yaşandığını belirten Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, "Atmosfer çok güzel. Malatya'nın merkezi yıllarca burada her Ramazan'da iftar geleneğimiz olarak çadırımız hazırdır. Güzellikleri bir araya getirmek ve insanların canı gönülden buna destek vermesi icabet etmesi gerçekten çok güzel. Malatya hoşgörü memleketi, huzur kenti, güven kenti ve istikrar kenti. Dolayısıyla Malatya insanı merhametli insandır" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Malatya'ya yapılacak olan ikinci bir devlet üniversitesi konusuna da değinerek, "Malatya'nın büyükşehir olması nedeniyle ikinci bir üniversitesiyi hak ediyor. Gönül arzu ediyor ki vakıf üniversitesi kuralım. Ama öncelikle biz seçimden önce devlet üniversitesini hedeflemiştik. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Tam tarih vermek doğrusu yanıltabilir bizi. Ama hedefimiz 6 ay içerisinde bunu meclise götürüp kararını çıkartmak. Yer konusunda ise kuruluşla birlikte Malatya'mızın Battalgazi ilçesinde de Yeşilyurt ilçesinde de olabilir" dedi.

YENİ HASTANE PROJESİ YOLDA

Battalgazi ilçesinde de bir hastanenin gerekliliğine değinen Bakan Tüfenkci, Sağlık Bakanlığı'nın 150 yataklı bir hastane projesi hazırladıklarını ancak bu kapasiteyi 200-250'ye çıkaracaklarını söyledi. Hali hazırdaki hastane yatırımlarından da bahseden Bakan Tüfenkci, " Yeşiltepe'deki Askeri Hastane'nin yerini de devraldık. Oraya da bir hastane açacağız. Dolayısıyla Malatya hastaneleriyle sağlık alanında iyi bir yerde olacak" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi bünyesinde Onkoloji Hastanesi'nin de açılması ile bölgenin kanser üzerine çalışma yapan 200 yataklı modern bir hastaneye kavuşacağını belirtti.

Battalgazi Belediyesi'nin üzerinde çalıştığı 'Yeşil Kuşak' Projesine de değinen Tüfenkci, "Yeşilkuşak projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projenin de takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, güzel ve kadim bir şehre vali olarak atandığını belirterek, "Malatya'da güzellik var. Daha önceden de bilgimiz var. Medeniyet değerleri ve insani değerler açısından önemli bir ilimiz. Malatya'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Böylesi güzel bir kentte böylesi güzelliklerin yaşandığı bir yerde bulunmak gerçekten güzel bir hadise. Bu anlamda Battalgazi Belediyemizin hoşgörü kentinde sevgi kentinde hep beraber yardımlaşmanın dayanışmanın tevazu ettiği bu Ramazan ayında bu güzelliklerle buluşmak benimde ilk geldiğim günlerde çok güzel bir şey" şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Başkanı Bülent Tüfenkci, programının ardından Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı'nda yemek dağıttı. Bakan Tüfenkci, daha sonra alandan ayrıldı.

İftar Çadırı'nda akşam ise çocuklara yönelik gösteriler ve ardından da Delal Metin ve ekibi tarafından bir konser verildi. Konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konser sonrası vatandaşlara şerbet ikramı yapıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Tüfenkci, Battalgazi'de Ramazan Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement