Bakan Tüfenkçi: Bu Olaylar PKK'nın Son Çırpınışları - Son Dakika
Güncel

Bakan Tüfenkçi: Bu Olaylar PKK'nın Son Çırpınışları

Bakan Tüfenkçi: Bu Olaylar PKK\'nın Son Çırpınışları

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kars'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaşanan bu terör olayları esasında bize bir noktadan yönetildiğini de göstermiş oldu.

20.08.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kars'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaşanan bu terör olayları esasında bize bir noktadan yönetildiğini de göstermiş oldu. Nöbetleşe; biri bitiyor, bir diğeri başlıyor. Bu olayları PKK'nın son çırpınışları olarak değerlendiriyorum" dedi.

AK Partili Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile birlikte Kars'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kars Valisi Rahmi Doğan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı AK partili Faruk Köksoy) ile daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri karşıladı. Kars Harakani Hava Limanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, son günlerde artan terör olayları ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ülkemizde yaşanan bu terör olayları esasında bize bir noktadan yönetildiğini de göstermiş oldu. Nöbetleşe; biri bitiyor, bir diğeri başlıyor. Bölgedeki terörle mücadelenin esasında FETÖ/PDY mensubu sözde komutanlara teslim edildiğini de düşündüğümüzde ben inanıyorum ki 15 Temmuz'dan sonra bölgedeki mücadele şekli ve mücadelede alınan sonuçların da olumlu anlamda değişeceğine inanıyorum. Tabii bunu gören terör örgütü alçakça ve haince saldırılarını artırarak devam ettiriyor. Ama Türkiye güçlü bir devlettir ve bunun da nasıl ki şehirlerdeki yapılanmalarını kısa zamanda temizlediyse bu tür hem kırsalı, hem de bu tür eylemleri önleyecek gücümüz Allaha hamd olsun ki var ve kısa zamanda bu noktada olumlu adımlar atılacaktır. Bu olayları PKK'nın son çırpınışları olarak değerlendiriyorum."

Ticaretin, canlı ve kendine has kuralları olduğunu, bakanlık olarak ticaretin her türlüsünün serbest olarak yapılmasından yana olduklarına işaret eden Bülent Tüfenkci, fazla müdahalede bulunmak istemediklerini bildirdi. Piyasayı gözetleme ve denetleme görevleri olduğunu, bu bağlamda ikinci el satışlarının düzenlenmesi gerektiği konusunda sektörden talep geldiğini vurgulayan Tüfenkci, "Bununla ilgili özellikle kayıt dışılığı önlemek vatandaşların ikinci el de olsa bir takım haklarının olması gerektiğini yine bu işin erbapları yani galericiler ve otomotivcilerin dışında vatandaşın da sürekli al-sat yapmasının doğru olmadığını düşünerek vatandaşın yıl içerisinde 3'ten fazla otomotiv alım satımına müsaade etmeme konusunda bir görüşümüz var. Tabi bu daha taslak. Kamuoyunun görüşüne açtık. Önümüzdeki günlerde bunu uygulamaya geçireceğiz ve bu işi yapan galericilerin sattığı araçlara da 10 bin kilometreye kadar garanti kapsamına girmesini sağlıyoruz. Bu tasarıyla ve diğer bir noktayla da tabi 2'nci elde ticaret yapanların özellikle dolandırılma risklerinin daha fazla olduğunu düşünerek bu düzenlemeyle bir takım güvenceleri var, onları da hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Özellikle Rusya'nın ticari noktada önemli partner olduğuna dikkati çeken Bülent Tüfenkçi, atılan adımların semerelerini önümüzdeki aylar içerisinde göreceklerini belirtti. Şimdilik 24 Kasım 2015'teki uçak krizinden önceki rakamları ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Tüfenkci, bu konuda şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da ortaya koyduğu hedef 100 milyar dolardır ve bu çok önemli bir hedeftir. Bu potansiyel iki ülke arasında var. Ama bunun doğru adımlarının atılması gerekiyor. Tabi burada Rusya'nın özellikle petrol ve emtia fiyatlarının da düşmesiyle birlikte içerisinde bulunduğu ekonomik koşulları da göz önünde bulundurduğumuzda zaten 24 Kasım uçak krizinden önce de kademeli olarak her ay bir milyon dolarlık ithalat ve ihracatımızda düşüşler yaşıyorduk. Ama şimdi alınacak tedbirlerle ve kolaylaştırıcı ikili ilerlemelerle bu rakamın eski günlere geleceğini tahmin ediyoruz. Rusya müteahhitlik sektörü noktasında da adımını attı. Gıda ve turizm noktasında da olumlu gelişmeler ve ilerlemeler var. Umuyoruz ki kısa zamanda ilişkiler toparlanır."

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Tüfenkçi: Bu Olaylar PKK'nın Son Çırpınışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement