Bakan Tüfenkci Teskomb'un İftar Programına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Tüfenkci Teskomb'un İftar Programına Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye genelinde esnafların kooperatiflere olan temerrüt faizi borçlarının silineceği, terör bölgelerindeki esnafların ise hem temerrüt faizi borçlarının silineceğini hem de borçlarında ciddi yapılandırmaların olacağının müjdesini verdi.

23.06.2016 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye genelinde esnafların kooperatiflere olan temerrüt faizi borçlarının silineceği, terör bölgelerindeki esnafların ise hem temerrüt faizi borçlarının silineceğini hem de borçlarında ciddi yapılandırmaların olacağının müjdesini verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) düzenlediği iftar programına katıldı. TESKOMB Merkez Birliği'nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Tüfenkci, terörle mücadele konularına vurgu yaptı. "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütünün açmış olduğu çukurlarla esnafımızın nasıl kepenk açamadığını, bırakın dükkanlarındaki malları satmayı, koruyamadıklarını dahi gördüler" diyen Tüfenkci şunları kaydetti:

"Terörü oraya getirenin bugün vicdanları sızlıyor mu merak ediyoruz. Yalandan ağlamalarına, sızlamalarına geriye doğru baktığımızda, gerçekten bir anlam veremiyoruz. Açmış oldukları çukurlarla o insanları ekmek teknelerinden, yurtlarından ettiler. Bugün gelmişler timsah gözyaşları döküyorlar. Oradaki insanlara da sizler kucak açtınız. Biz esnaf olarak birbirimize sahip çıktık. Zor günümüzde, kötü günümüzde de birbirimize sahip çıkmalıyız. Biz devlet olarak, hükümet olarak terörden zarar gören esnafımızı tek tek kucaklıyoruz. Onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Vermiş olduğumuz acil yardımlarla, can sularıyla; yıkılan dükkanlarını tekrar yaparak, yıkılan o çarşıları tekrar imar ederek daha modern halde, oradaki sosyal donatılarla beraber o çarşıları tekrar hayata geçirerek, biz onlara sahip çıkacağız. Sadece onların dükkanlarını veya çarşılarını yeniden imar etmek de etmiyor. Şu anda çok sıkışık durumdalar, onlara yine sizlerin desteğiyle can suyu vermek gerekir. Özellikle Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin gibi terörden birebir zarar gören esnaflarımızın kredi kefalet kooperatiflerine olan temerrüt faizlerini silelim diye başkanımız bir öneri getirmişti. Biz de dedik ki oradan etkilenen çevre illerimiz de var. Bütün Türkiye etkileniyor aslında. Yıllardır temerrüte düşen bir sürü esnafımız var. Yaklaşık 400 milyona yakın temerrüt borcunu gelin beraber silelim ve yani bir sayfa açalım. Eğer siz de bunu uygun görürseniz biz de bunu ilan edelim, destek verelim. Bayramdan önce bu borçları yeniden yapılandıralım, temerrüt faizlerini silelim ve yeni bir sayfa açarak hem borçları tahsil edelim, temerrüt faizi olan esnafımıza bayram hediyesi verelim. İnşallah bu hem kooperatiflerimize hem de esnafımıza ciddi bir destek olur." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Tüfenkci Teskomb'un İftar Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement