Bakan Ünal: Gezi Olaylarındaki Akıl... - Son Dakika
Güncel

Bakan Ünal: Gezi Olaylarındaki Akıl...

Bakan Ünal: Gezi Olaylarındaki Akıl...

* Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal: "Gezi olaylarında 6 ay alışveriş yapmayalım ve ekonomiyi çökertelim diyen akıl, şu anda içeride ve dışarıda, Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını, içeride de turizm sektörünün şu anda zor durumda olduğu gibi bir algıyı yaymaya çalışıyor" "Sektörel anlamda, sektör sadece uluslararası bir sorunla mücadele etmek zorunda kalmıyor.

04.02.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal:

"Gezi olaylarında 6 ay alışveriş yapmayalım ve ekonomiyi çökertelim diyen akıl, şu anda içeride ve dışarıda, Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını, içeride de turizm sektörünün şu anda zor durumda olduğu gibi bir algıyı yaymaya çalışıyor"

"Sektörel anlamda, sektör sadece uluslararası bir sorunla mücadele etmek zorunda kalmıyor. İçeride de maalesef yanlış siyasi konumlamaları yaşatabiliyor"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun bakanlar oturumuna katıldı.

Oturumu Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfaz Garayev, Makedonya Kültür ve Turizm Bakanı Furkan Çako, Gana Kültür ve Turizm Bakanı Elizabeth Ofosu Agyare de katıldı.

Oturumda konuşam Bakan Ünal, turizm sektörün ihracat sektörleri arasına girme konusunda bir değerlendirme yaparak, 'Biz şu ana kadar yani 24 Kasım'dan bu güne kadar 4 kez Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladık ve en son sektörün ihracatçı sayılmasının taslak kararını aldık. Çünkü burada bizim için önemli olan şu; devlet olarak bizim 4 milyon turist kaybını anında ekonomiye hangi kayıpları ve makro ekonomik dengelere bunun etkisinin ne olacağana bakıyoruz. O yüzden sektörü desteklerken biz bütün bunların hesaplarını yapıyoruz. Bu süreçte yaşadığımız sorunlarla ilgili alınması gereken bütün tedbirler alınmakta" dedi.

'SURİYE'YE DUYARSIZ KALIRSANIZ, ALMANYA'DA, FRANSA'DA, BELÇİKA'DA RAHAT EDEMEYECEĞİNİZ ANLAMINA GELİYOR"

Bakan Mahir Ünal, 'Hassasiyetle üzerinde durmamız gereken şey şu; artık dünyanın herhangi bir yerinde bir sorun olduğunda bu dünyanın her yerini etkiliyor. Hiç kimse dünyanın başka bir yerinde yaşanan bir soruna duyarsız kalma hakkına sahip değil. Eğer Suriye'ye duyarsız kalırsanız, Almanya'da, Fransa'da, Belçika'da rahat edemeyeceğiniz anlamına geliyor. O halde artık dünyanın sorunları ortak. Turizm de bu sorunların çözümünde büyük bir yapıcı etkiye sahip. Turizmin, hep birlikte ülkeler olarak iyileştirici etkisini korumamız ve bu tür forumlarda daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.

'GEZİ OLAYLARINDA 6 AY ALIŞVERİŞ YAPMAYALIM VE EKONOMİYİ ÇÖKERTELİM DİYEN AKIL?"

Bakan Ünal, 'Gezi olaylarında 6 ay alışveriş yapmayalım ve ekonomiyi çökertelim diyen akıl, şu anda içeride ve dışarıda, Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığını, içeride de turizm sektörünün şu anda zor durumda olduğu gibi bir algıyı yaymaya çalışıyor. Sektörel anlamda, sektör sadece uluslararası bir sorunla mücadele etmek zorunda kalmıyor. İçeride de maalesef yanlış siyasi konumlamaları yaşatabiliyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ünal: Gezi Olaylarındaki Akıl... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement