Bakan Ünal: Turizm Ruhunu Tekrar Hatırlamaya İhtiyacımız Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Ünal: Turizm Ruhunu Tekrar Hatırlamaya İhtiyacımız Var

Bakan Ünal: Turizm Ruhunu Tekrar Hatırlamaya İhtiyacımız Var

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum)'nun açılış törenine katıldı.

04.02.2016 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum)'nun açılış törenine katıldı.

Bakan Ünal, forumun açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "Turizm ruhu itibariyle 'gelin tanış olalımdır'. Devletlerin kendi aralarında yaşayabilecekleri uluslararası krizlerin, sorunların ötesinde, barışa kardeşliğe, tanış olmaya, beraber olmaya zemin hazırlayan en önemli itici güç bugün turizm sektörü. O yüzden bizim turizmin ruhu tekrar hatırlamaya ihtiyacımız var. Bugün özellikle toplumları kendi içine kapatmaya, korku, kaygı ve endişe duygusu, güvenlik kaygısı yaratarak seyahat özgürlüğünü kısıtlamaya dönük hamleleri olan teröre her birimizin daha çok karşı çıkması ve özgürlüklerimize sahip çıkması adına, bizim turizm ruhunu tekrar hatırlamaya ihtiyacımız var" dedi.

TURİZM ULUSLARARASI İLİŞKİLERE ETKİSİ

Bakan Ünal, "Bugün adeta insanlığa dayatılan güvenlik sorunu sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde. Maalesef savaş aracı haline dönüştürüldüğü ve daha da kötüsü terörün uluslararası rekabette bir avantaj aracı haline dönüştürülme isteği hepimizin birlikte karşı çıkması gereken ve kabul etmemesi gereken bir durum olarak karşımızda duruyor. Uluslararası ilişkilerde iyileştirici bir etkisi olan turizmin bir yaptırım aracı olarak kullanılmaması gerektiği gerçekliği. Uluslararası ilişkilerde devletler arasında sorunlar yaşanabilir. Ama turizm gibi bu sorunlarda iyileştirici etkiye sahip bir ürünü, hiçbir şekilde bir yaptırım aracı olarak hiçbir devletin asla kullanmaması gerektiğini de bir kez daha hatırlamakta fayda var" şeklinde konuştu.

TURİZM SEKTÖRÜ TEDBİRLERİ

Bakan Ünal, turizm sektörü için aldıkları tedbirler konusunda da bilgi vererek, "Özellikle 2015 yılında uyguladığımız Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'na dönük sunduğumuz yakıt desteği, 6 bin dolar yakıt desteğini tüm dünyayı kapsam içine alacak şekilde genişletmemiz de bunun ölçütlerinde bir tanesi. Bizim özellikle tur operatörlerine dönük kredi garanti fonu kapsamında aldığımız tedbirler ve önümüzdeki dönemde açıklayacağımız tedbirler sadece telafi edici tedbirler çerçevesinde değerlendirilmeli. Sektörle birlikte yürüttüğümüz yapısal tedbirleri de önümüzdeki günlerde paylaşacağız" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ünal: Turizm Ruhunu Tekrar Hatırlamaya İhtiyacımız Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement