Bakan Veysel Eroğlu Bilecik'te Bir Takım Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bakan Veysel Eroğlu Bilecik'te Bir Takım Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Veysel Eroğlu Bilecik\'te Bir Takım Ziyaretlerde Bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik'e gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

13.07.2014 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik'e gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, şeref defterini imzalayarak Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Bilecik Valisi ile karşılıklı fikir alışverişi yapılırken, Bilecik'in geleceği hakkında bir takım yatırım projeleri hakkında konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından bir basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, her Bilecik'e geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu, ayrı bir sevginin ve gönül bağı olduğunu belirtti. Eroğlu, "Bilecik'e hizmetkar olmaktan gurur duyuyorum. Bu bizim için lütuftur. Bugün de yetimler için bir iftar programı var. Ben de bu mutluluğu aranızda yaşayayım diye geldim. Bu arada da yapılan çalışmalarla alakalı bilgi sunmak istiyoruz. Ben her sene geliyorum ve gelirken de müjdelerle geliyoruz. 2013-2014 yılında 5 Mart'ta gelmiştik. Burada 30 tane müjde vermiştik. 30 müjdenin ise 15'ini tamamladık. 15 tanesini ise önümüzdeki sene inşallah tamamlayacağız. Selöz göleti bitti sulama başladı bunun müjdesini veriyoruz. 9 müjdenin dışında 2 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma erozyon kontrol çalışması yapılarak 228 bin 400 adet fidan dikildi. Biz dedik ki her Bilecikliye bir tane fidan dikelim. Onu aştık Allah'a şükür" dedi.

"HÜKÜMETİMİZ BİLECİK'E ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYOR"

Konuşmasının devamında Bakan Eroğlu, hükümetin Bilecik'e çok büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Geçen yıl sonuna kadar 6 milyar TL'lik yatırım yapmışız hükümet olarak Bilecik geleninde. Nüfus başına düşen yatırım miktarı olarak Bilecik Türkiye'de şu anda bir numaradır. Su olmadan üretim de olmuyor Bilecik'te üretilen domates İstanbul'a buradan gidiyor. Yaklaşık 93 bin ton domates İstanbul'a buradan gidiyor. Yaklaşık 17 tane sulama tesisini bitirdik. Harmankaya kanyonuyla alakalı da tanıtımlar yapalım. Harmankaya kanyonunu gördünüz mü? Dünyada cennet görmek istiyorsan buraya git, gibi bir takım şeylerle vatandaşa tanıtalım" diye konuştu.

"BİLECİK'İ HAMLE YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ"

Bilecik'e yapılan yatırımlarda hız kesmeden devam edileceğini belirten Bakan Eroğlu, "Netice olarak Allah'ın izni ile daha büyük hizmetler yapacağız. Bunun müjdesini vermeye geldik. Bilecik Valimiz, Belediye Başkanımız bütün kurum ve kuruluşlar kendilerine hedefler hazırlıyor. 2013-2014 yılını biz zaten söz vermiştik. Bilecik'te Orman ve Su İşleri yatırımında hamle yılı olarak ilan ediyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

"ÇOK ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın çok çalışkan bir Belediye Başkanı olduğunu Belediye Meclis üyeleriyle birlikte muhteşem yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Eroğlu, "İçme suyu olsun kanalizasyon olsun alt yapı yol çalışmaları örnek tesisler yaptı. Kendilerini, Belediye Meclis üyelerini çalışanları canı gönülden kutluyorum. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Karasu ıslahının bir an önce başlamasını söylemişlerdi az önce Genel Müdürü aradık hemen ödenek en azından başlamak için aktarma 1 trilyon ödenek aktarma talimatını verdik. Bir diğer müjdemizde buranın gelecekte içme suyu sıkıntısı olmaması için proje yapılacaktır. Şu an bir projemiz var ama 10 sene 20 sene sonra ne olacak bunu bilemeyiz. Bu konularla da ilgili çalışma yapılacak. Bunun dışında şehrimizin güzelleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve turistlerin gelmesi için projeler geliştireceğiz. Her gelişte farklı yatırımlarla geliyoruz. Yeni dönem anısına sayın başkanımıza tekrar seçildiği için plaketi takdim ediyorum" dedi. Buradaki ziyaret sonrası Bakan Eroğlu, Ak Parti İl Başkanlığına geçti.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLERE ADINI YAZDIRACAK"

Ak Parti İl Başkanlığını ziyareti sırasında Eroğlu, şunları söyledi:

"Akşama düzenlenen yetimler iftarına katılarak sizlerle kucaklaşmaya geldim. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan inşallah çok daha güzel hizmetlere adını yazacaktır. Gerçekten vatan için millet için bayrak için can siper olarak çalışan büyük bir lider. İlk defa Cumhurbaşkanını millet seçecek. Ben de diyorum ki 77 milyon vatandaşımızın adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Her şey millet için sloganıyla yola çıktık. Bilecik'i Başbakanımız da çok seviyor. Ben de burada hizmetkar olmaktan gurur duyuyorum. Bilecik bizden önceki hükümetlerde unutulmuş bir ildi. Buraya hizmet gelmezdi. İstanbul'dan Afyon'a geçerken buradan geçerdim. Yollar daracıktı bir kamyonla aynı yoldan geçemezdik. İlk defa dev tünelleri biz açtık buraya. Alt yapı çalışmaları da ilk defa bizimle geldi. Yaptığımız çalışmalara baktığımız zaman 6 kat trilyonluk bir yatırım var. Nüfus başına vurduğumuz zaman en çok yatırım yapılan il Bilecik."

İftar saati yaklaştığında ise Eroğlu, orucunu yetimler adına düzenlenmiş mahalle iftarına katılarak açtı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Veysel Eroğlu Bilecik'te Bir Takım Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement