Bakan Veysel Eroğlu: "İstanbul'un Su Sıkıntısı Yok" - Son Dakika
Politika

Bakan Veysel Eroğlu: "İstanbul'un Su Sıkıntısı Yok"

Bakan Veysel Eroğlu: "İstanbul\'un Su Sıkıntısı Yok"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un 1,5 milyon metre küp su biriktirme kapasitesi olduğunu belirterek, “İstanbul’un su sıkıntısı yok” dedi.

30.10.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un 1,5 milyon metre küp su biriktirme kapasitesi olduğunu belirterek, "İstanbul'un su sıkıntısı yok" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Üsküdar DSİ 14'üncü Bölge Müdürlüğü'nde 2013-2014 Su Yılı nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Eroğlu toplantıda Türkiye'deki barajların doluluk oranları ile ilgili bilgi verdi. Suyu iyi kullanabilmek için biriktirmek gerektiğini ifade eden Eroğlu, yapılan çalışmalarla depolama seviyesini artırdıklarını söyledi.

"SUYU İYİ KULLANMAK İÇİN BİRİKTİRMEK GEREKİYOR"

76 şehre içme suyu temin ettiklerini kaydeden Eroğlu, "Türkiye'de suyu sulama için, sanayi için yeteri kadar verebilmek için suyu biriktirmek gerek. Barajlarda, göletlerde biriktirmemiz lazım. Biriktirme kapasitesini çok arttırdık. Toplam 134 milyar metre küp söz konusuyken, bunu 294 barajda 164 milyar metre küpe çıkardık" dedi.

"BARAJLAR EN DÜŞÜK SEVİYEYİ EKİM VE KASIM'DA GÖRÜYOR"

Barajların doluluk oranlarının eylül, ekim ve kasım aylarında en düşük seviyeye ulaştığını kaydeden Bakan Eroğlu, "85 tane içme suyu barajı var. Bunların yüzde 37'si dolu. Su seviyesi daha da yağışlarla beraber Kasım ve Aralık ayında yükselmeye başlar. Mayıs'tan itibaren ise düşer. Özellikler Eylül, Ekim ve Kasım ayındaki doluluk oranı en düşüktür" şeklinde konuştu.

"BARAJLARIN YÜZDE 32'Sİ DOLU"

Türkiye'deki içme suyu maksatlı 85 adet barajın doluluk oranının yüzde 36,5, sulama maksatlı 214 barajın yüzde 31, enerji maksatlı 92 adet barajın yüzde 32,2 doluluk oranına sahip olduğunu belirten Eroğlu, "Toplamda 294 barajda şuanda 24 milyar metre küp suyumuz var. Barajların yüzde 32'si de dolu" diye konuştu.

"İSTANBUL'UN SU SIKINTISI YOK"

İstanbul'un biriktirme havzasının fazla olması nedeniyle su sıkıntısı yaşanmayacağını kaydeden Eroğlu, "İstanbul'da su yeterli miktarda. İstanbul'da eskisinden daha da iyiyiz. İstanbul'da biriktirme kapasitesi 800 milyon küp. Melen ile birlikte de yaklaşık 700 milyon geliyor. Toplam 1 buçuk milyon metre küp biriktirme havzası var. Dolayısıyla her hangi bir risk yok" dedi.

Ancak büyük bir depremde su sıkıntısı olabileceğini belirten Eroğlu, "Bununla ilgili alt yapıda tedbirlerimiz var. İSKİ'yle muhteşem bir sistem kurduk. Alt yapıdan dolayı da su konusunda bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Veysel Eroğlu: 'İstanbul'un Su Sıkıntısı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement