Bakan Volkan Bozkır: "Almanya Avrupa Birliği Sürecimizdeki En Önemli Ülkelerden Bir Tanesidir" - Son Dakika
Politika

Bakan Volkan Bozkır: "Almanya Avrupa Birliği Sürecimizdeki En Önemli Ülkelerden Bir Tanesidir"

Bakan Volkan Bozkır: "Almanya Avrupa Birliği Sürecimizdeki En Önemli Ülkelerden Bir Tanesidir"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya AB İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile bir araya geldi.

13.02.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya AB İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile bir araya geldi. Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede Bozkır "Almanya, bizim Avrupa birliği sürecinde en önemli ülkelerden bir tanesidir" dedi.

Beşiktaş Ortaköy'de bulunan Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıya Bozkır ve Roth'un yanı sıra, Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Michaela Münteferring de katıldı.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Bozkır, Almanya'nın Türkiye'nin AB sürecindeki önemli ülkelerden biri olduğunu belirterek, "AB müzakerelerinin başlaması için de Almanya'nın çok büyük desteği olmuştur. Önümüzdeki dönemde de AB sürecindeki ilerlememizin Almanya ile olan işbirliğimizin geliştirilmesine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bu gün hem içinde bulunduğumuz noktayı hem de önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı sayın AB bakanı ile görüşeceğiz. Berlin'de ki ziyaretim sırasında kendisi beni çok güzel ağırlamıştı ve inşallah kendisinin misafirperverliğini mukabele etme imkanını bulacağım" dedi.

Almanya AB İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ise, Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Türkiye Almanya'nın çok değerli bir müttefiki ve iyi bir dostudur. Bizde AB'ye bağlı bir ülke olarak Türkiye'yi ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. Burada Türkiye'nin müzakere sürecinde yeni şanslarını değerlendireceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk çok derindir. Sorunları çözmede karşılıklı konuşma iyi olmuştur. İstanbul gibi güzel bir şehir'de olmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantının ardından Bakan Bozkır, Alman mevkidaşı Roth ile birlikte çalışma yemeğinin düzenleneceği Restorana yürüyerek gitti. İki bakan Ortaköy Cami ve Boğaz Köprüsü önünde basın mensuplarına poz verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Volkan Bozkır: 'Almanya Avrupa Birliği Sürecimizdeki En Önemli Ülkelerden Bir Tanesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement