Bakan Yardımcısı Arıcı Van'da - Son Dakika
Politika

Bakan Yardımcısı Arıcı Van'da

Bakan Yardımcısı Arıcı Van\'da

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gevaş ilçesindeki Selçuklu Mezarlığının hoş bir görünüme sahip olmadığını vurgulayarak, “Gevaş Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Selçuklu Mezarlığı ve Halime Hatun Kümbeti’ni projelendirip ayağa kaldıracağız” dedi.

19.09.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gevaş ilçesindeki Selçuklu Mezarlığının hoş bir görünüme sahip olmadığını vurgulayarak, "Gevaş Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Selçuklu Mezarlığı ve Halime Hatun Kümbeti'ni projelendirip ayağa kaldıracağız" dedi.

Van Gölü sahilindeki bir restoranda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van İl Başkanlığı tarafından Bakan Yardımcısı Arıcı'nın onuruna yemek verildi. Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, 5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak için geldiği kentte birçok ziyarette bulunduğunu belirtti.

Van'ın tarihi dokusu ve yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgilendirmede bulunan Arıcı, turizmin 2013 yılında Türkiye'nin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Arıcı, "Bacasız sanayi dediğimiz turizm, geçen yıl Türkiye'nin yüzünü güldürdü. 2013 rakamlarıyla 36 milyon misafirimiz, 33 milyar dolara yakın bir gelirimiz vardı. 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefimiz var. Biz bu hedeflerimizin üzerine çıkacağız. Van ve diğer bölgelerde bulunan turizm potansiyellerini ayağa kaldıracağız. Van da bunu yapabilecek kapasitede bir ilimizdir" dedi.

Bir gazetecinin Van ile ilgili yeni bir projelerinin olup olmadığı sorusu üzerine Arıcı, "Bu yerel yönetimlerin, dinamiklerin işidir. Bize proje getirildiği sürece biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak alt yapı çalışmalarında etkin olacağız. Bugün devletin hiçbir oteli yok. Hep özel sektör otelleri var. Ama devlet ne yapıyor; arıtmayı, havalimanını, yolları yapıyor, ulaşımı sağlıyor. Hükümetimiz, son 12 yıldır çok iyi işlere imza attı" ifadelerini kullandı.

Halime Hatun Kümbeti'nin yanında yapılan lise binasının tarihi mekanın görünümünü bozmasıyla ilgili son günlerde basında haberlerin yer aldığı ve bunun da tepkilere neden olduğu yönündeki soruya ise Arıcı, "Görüntüye baktığınız zaman hoş bir görüntü değil. Gönül isterdi ki arkasında o yüksek binalar olmasın. Orası bir sit alanı olarak değerlendirilmesi gerekirdi. Selçuklu Mezarlığının görünümünü hoş görmüyoruz. Hem Gevaş Belediyemiz ve kaymakamlığımız hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak orayı projelendirip, Ahlat'taki gibi ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

TÜRSAB Van İl Başkanı Cevdet Özgökçe ise, seyahat acenteleri olarak ilde yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, yaklaşık üç aydır 300 TL'nin altında uçak bileti bulamadıklarını kaydetti. Özgökçe, özel uçak firmalarını Van'a getiremediklerini ifade etti.

Yemeğe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van eski milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ve TÜRSAB üyeleri katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yardımcısı Arıcı Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement