Bakan Yardımcısı Çelik Dtso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bakan Yardımcısı Çelik Dtso'yu Ziyaret Etti

Bakan Yardımcısı Çelik Dtso\'yu Ziyaret Etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, “Ülkemizde orta ve ileri teknolojiye adım atılmasından yanayız” dedi.

14.03.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, "Ülkemizde orta ve ileri teknolojiye adım atılmasından yanayız" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Düzce ziyareti kapsamında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ziyaret etti. Düzce sanayisi ile ilgili bilgiler aldı.

TEŞVİK DÜZCE'YE KATKI SAĞLADI

DTSO Başkanı Fahri Çakır, Gümrük talebini yenileyerek "Düzce'de 5084 sayılı teşvik yasası, sonrasında çıkan bölgesel teşvik yasasında Düzce olarak biz 4. Bölgeyiz. Civar illere biraz kıskandıran bir tablo ama Düzce 1999 Yılında Marmara Depremi ardından yaşadığı Düzce Depremi sonrasında yaşadığı yıkımı teşviklerle yukarı çekti. Düzce'nin bu teşviklerden istifade ettiğini gördük. Bugünlerde de tabiri caiz ise meyvesini toplamaya devam ediyoruz. Genel ekonomi ülke ekonomisi neyse Düzce'nin ekonomisi de o. İstanbul ve Ankara gibi iki metropole yakınlığımız, ulaşım kolaylığımız nedeniyle bizde cazibe merkezi oluştu. Yüzde 60 nispetinde Düzce'de İstanbul yatırımcısı yatırım yapıyor. Bunun bize sağladığı avantaj ve dezavantaj var. Avantaj kısmı büyük bir istihdam oluştu. Bir çok markalar burada üretim yapıyor. Ancak dezavantajı ise vergi kayıtları Düzce envanterine girmediği için kayıtlarda gözükmüyor. Bizim bir gümrük talebimiz var. Veriler Düzce adına kayda girmediği için bu konuda sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

ÇAKIR'DAN YERLİ OTOMOBİL TALEBİ

DTSO Başkanı Fahri Çakır, konuşmasının sonunda yerli otomobil ile ilgili olarak Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik'ten talepte bulundu. Çakır, "Yerli otomobille alakalı Düzce'ye neyi düşürürüz. Düzce'de de biz bu yerli otomobile bir civata takalım, bir çamurluk takalım, bir kaput takalım arzusundayız" diye konuştu.

YEŞİL SANAYİDEN YANAYIZ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Bilim ve Sanayi Bakanlığının Yeşil Sanayi'den yana olduğunu belirterek "Üretmek değerli bir faaliyet fakat insanların huzurunu rahatını konforuna sağlığını dikkate almak ayrı bir değer. Ülkemizi düşüneceğiz. Ülkemizin insanını, ülkemizde yaşayan tüm canlıların hayatını etkilenmemesini sağlayacağız. Ülkemizde ne olursa olsun gelsin yeter ki üretim yapsın diye bir fabrikalaşmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Ülkemizde orta ve ileri teknolojiye adım atılmasından yanayız. Onun için çıkarttığımız yasalar çıkartıyoruz. ARGE Reform Paketini yeni çıkarttık. ARGE Reform Paketinin içinde de Orta ve Yüksek Teknolojiye yönelik çok sayıda etkileyen yasa maddelerimiz var. Bilgiyi, teknolojiyi, yazılımı ön plana çıkartıyor. Biz artık bunun üzerinde durmalıyız" dedi.

"NİTELİKLİ ELEMAN SANAYİ BÖLGELERİNDE CİDDİ SORUN"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik nitelikli eleman konusu ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya "Nitelikli eleman konusunda bölgede bir sıkıntı var. Bu sadece bir ilde değil. Sanayi Bölgelerinde ciddi bir sorun var. Bu sorunu aşmanın yolu Meslek Liselerinin çoğaltılması, onların niteliklerinin arttırılmasıdır. Fakat İş-Kur marifeti ile yapılan çalışmalarda var. İş-Kur asgari ücret düzeyinde bir bedelle iş garantili kurslar düzenliyor. 'Gel sana işi öğreteyim aynı zamanda işinde hazır' diyor. Buna benzer uygulamalarımız var. Vatandaşlarımız buna ilgi gösterirse hem işletmeler daha verimli iş gücüne kavuşmuş olur hem de vatandaşlarımız bu edindikleri tecrübeleri, bilgileri iş yerinde daha mahir bir şekilde sunabilecekleri için kendilerine, ülkemize, işletmeye maksimum düzeyde yararı olur. Bu konuda çalışmalarda en üst düzeyde yürüyor" diye konuştu.

TAŞLI "YERLİ OTOMOBİLİ DÜZCE'DE YAPMAK İSTİYORUZ"

DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Düzce'nin otomotiv konusunda Sakarya'ya destek olan bir il sanayisi olduğunu işaret ederek "Düzce'de çok ciddi firmalar var, otomotiv üzerine. Yerli otomobille ilgili olarak meclis olarak gerçekten çok ciddi olarak çalışma hazırlıyoruz. Bunla alakalı diğer illerde talepte bulunuyorlar. Gümüşova Islah OSB çok ciddi bir yol kat etti. Biz çamurluk veya kaput değil yerli otomobili Düzce'de yapmak istiyoruz. Düzce yapılsın istiyoruz. Düzce'nin bu konuda avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Düzce adına destek istiyoruz" şeklinde konuştu.

ARSLAN "DÜZCE YAN SANAYİ KONUSUNDA UZMAN"

Düzce Milletvekili Fevai Aslan'da Düzce'de otomotiv alanında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek "Düzce yan sanayi konuda uzmandır. Üretim yapmaktadır ki biz buna güvenerek bu talepte bulunuyoruz. Bu konuda bilgisiz tecrübesiz değiliz. Bu işin uzmanlarından bir tanesi Sakarya'dır bir tanesi Düzce'dir. Bu konuda ısrarla talep ediyoruz" dedi.

EN İYİLER İLE ÇALIŞILACAK

Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik yerli otomobil ile ilgili olarak, "Otomobilin çok sayıda parçası var. Dolayısıyla her bir parçanın her birisi en usta KOBİ'ler kimler onlar aracılığı ile yapıyor. Bunlarda bir yerde olmuyor biliyorsunuz. Bir çok yerde yan sanayi oluyor. Ülkenin kalkınması için yaptığımız ürünü en niteliklisini, en beğenileni yapmamız lazım. Diyelim ki Düzce'de bir ürün üretiliyor ülke için bir değer bu değeri isteriz ki en iyi şekilde yerli faaliyetlerde kullanmak, değerlendirmek lazım. Burada ben sen yok ülkemizin milletimizin yararı bu konuda ben sizin hassasiyetinizi gördüm" Şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Yardımcısı Çelik Dtso'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement