Bakan Yardımcısı Erdem Akşehir'de Tablet Bilgisayar Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yardımcısı Erdem Akşehir'de Tablet Bilgisayar Dağıttı

Bakan Yardımcısı Erdem Akşehir\'de Tablet Bilgisayar Dağıttı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya’nın Akşehir ilçesinde “Fatih Projesi” kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

19.02.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya'nın Akşehir ilçesinde "Fatih Projesi" kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 81 ilde 17 Şubat tarihinden itibaren tablet dağıtım işlemini başlatmasıyla birlikte Konya merkez ve ilçelerinde de alt yapısı tamamlanmış okullara tabletler dağıtılmaya başlandı.

Akşehir'deki tablet dağıtım törenine; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti döneminde milli eğitimde yaşanan gelişmeleri anlatarak, "İktidar olduğumuzda 6 milyarlık bir bütçesi vardı Milli Eğitimin, bugün ise 57 milyar. Türkiye Cumhuriyeti yaklaşık 2004'ten, 2005'ten bu yana artık en büyük bütçesini Milli Eğitime ayırıyor. Daha önce bu bütçe Milli Savunmaya ayrılırdı. Yine dönemimizde 417 bin öğretmen atandı. 400 bin öğretmen vardı 417 bin öğretmen ise bu 11 yılda atandı ve dünyada eşi benzeri olmayan bir proje başlatıldı; Fatih Projesi. Sultan Fatih bir çağı kapatmış, bir çağı açmıştı. İnşallah bu proje de ülkemize, İslam coğrafyasına, Türk coğrafyasına yeni bir hizmeti sizlerin sayesinde gelecekte yetiştireceğimiz bu güzel yavruların sayesinde yeni bir çağ açacak diye düşünüyoruz. Bu proje yaygınlaştığında İl Müdürümüzün bahsettiği gibi anında bilgi alma imkanı var. Hocanızın sınıfta işlediği o dersin kazanımlarını anında ölçme imkanı var. Bu projeyle birlikte merkezi sınav da kalkmış olacak. Çünkü yaptığınız her çalışma tablet üzerinden ana belleğe kaydolacak oradaki puanlarınızı yıl sonunda başarınız da ölçülmüş olacak. Bu ne getirecek okullara? Sınıflara daha bağımlı olmayı öğretmenleri daha dikkatli dinlemeyi, derslerimizi hem evde hem okulda daha dikkatli takip edip çalışmamızı sağlayacak. ve bu çalışmalar inşallah yeni bir nesil getirecek ve bu nesil 2023 hedefini, 2071 hedeflerini ulaştıracak nesil olacak. Biz biliyoruz ki eğitime vereceğimiz her katkının dönüşümü çok daha fazla olacaktır" diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Ali Dursun ise, eğitim davasının ülkemizin her zaman en öncelikli davalarından biri olduğunu belirterek, "Bu eğitim davasını, milletimize, ülkemize ve medeniyetimize yaraşır bir seviyede götürmek hepimizin belki de en öncelikli devletimizin ama neticede hepimizin bir vebali ve borcudur" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, Konya'da geçen yıldan itibaren özellikle fen lisesi, Anadolu lisesi ve Anadolu imam hatip lisesi olmak üzere 110 okulun alt yapı işlemlerinin tamamlandığını aktardı. Gürsoy "Geçtiğimiz yıl Konya merkezde pilot olarak 3 okulumuzda tablet dağıtımı yapılmıştı. Şimdi ise bu 110 okulumuzdan 107'sinin tablet dağıtımları bu yıl sonuna kadar peyderpey yapılacak. Ancak bu 107 okulun hepsi aynı anda yapılamıyor ve bunlar periyodik bir takvim çerçevesinde yapılıyor. Dolayısıyla bu takvim çerçevesinde 17 Şubat'tan başlayan dağıtımlarda mart ayı sonuna kadar 19 okulumuzda tablet dağıtımı yapılacak ve bu okullarımızda 771 öğretmenimize ve 3 bin 604 öğrencimize dağıtım yapılmış olacak. Bugün burada ise 70 öğretmenimize ve yöneticimize 289 tane de 9. sınıf öğrencimize tablet dağıtımı yapılacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol tarafından öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayarları dağıtıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısı Erdem Akşehir'de Tablet Bilgisayar Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement