Bakan Yardımcısı Etyemez: Çalışma Hayatının Sorunlarını Çözmeye Çalışıyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan Yardımcısı Etyemez: Çalışma Hayatının Sorunlarını Çözmeye Çalışıyoruz

Bakan Yardımcısı Etyemez: Çalışma Hayatının Sorunlarını Çözmeye Çalışıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, çalışma hayatının birçok sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Bunların içinde taşeronlarımızın sorunlarını çözüyoruz.

25.07.2014 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, çalışma hayatının birçok sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Bunların içinde taşeronlarımızın sorunlarını çözüyoruz. 3 yıllık ihale süresini, kıdem tazminatını güvence altına alınmasını, izin haklarının kullanılmasını, maaşlarının güvence altına alınmasını ve bunların daha iyi şartlarda çalışma imkanının tanımasına yönelik çalışmalar meclisten geçti" dedi.

Büro Memur-Sen'in üyelerine verdiği iftarda konuşan Etyemez, medeniyetin öncüsü bir millet olduklarını vurgulayarak, "Biz millet olarak bu medeniyetin yeryüzünde ki sorunları çözecek, insanları yeniden ayağa kaldıracak ve temel felsefesi ahlak olan medeniyeti yeniden inşa edecek çaba içerisinde olmak durumundayız. İşte bu da elbette İslam medeniyetidir. Bu medeniyete öncüsü olacak yeryüzünde var olan tek millet varsa o da bizim milletimizdir. Çünkü bu tecrübeye sahip birikimimiz var. Biz birey olarak da, bu ülkenin ferdi olarak da yeni bir medeniyetin inşası için çaba sarf etmek zorundayız " diye konuştu. Mecliste görüşülmekte olan Torba Yasaya da değinen Etyemez şunları kaydetti:

"Torba yasa devam ediyor. Burada çalışma hayatının bir çok sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bunların içinde taşeronlarımızın sorunlarını çözüyoruz. 3 yıllık ihale süresini, kıdem tazminatını güvence altına alınmasını, izin haklarının kullanılmasını, maaşlarının güvence altına alınmasını ve bunların daha iyi şartlarda çalışma imkanının tanımasına yönelik çalışmalar meclisten geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yapılandırma ve bir takım uygulamalara ilişkin düzenlemeler yapıyoruz. En son 4/C'lilerin güvenceye kavuşturulması yani bulunduğu işlerinde devam etmesi, emeklilik süreci geldiği zaman emekli fırsata olacak bir düzenleme geçti. Bunlar her yıl sözleşme imzalıyordu. Artık her yıl sözleşme yapılma yerine bir sözleşme yapıldıktan sonra emekli oluncaya kadar çalışma hakkı veriyor ve bu sorunu da bu şeklide atlatmış olacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Yardımcısı Etyemez: Çalışma Hayatının Sorunlarını Çözmeye Çalışıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement