Bakan Yazıcı: Kullandırılan Kredi Rekor Seviyelere Ulaştı - Son Dakika
Politika

Bakan Yazıcı: Kullandırılan Kredi Rekor Seviyelere Ulaştı

Bakan Yazıcı: Kullandırılan Kredi Rekor Seviyelere Ulaştı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Esnaf ve sanatkarlarımıza verdiğimiz desteğin Türkiye tarihinde örneği yok. Kullandırılan kredi rekor seviyelere ulaştı." dedi.

16.08.2014 12:07  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Esnaf ve sanatkarlarımıza verdiğimiz desteğin Türkiye tarihinde örneği yok. Kullandırılan kredi rekor seviyelere ulaştı. Kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Temmuz 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 309 bini, kullandırılan kredi hacmi ise 11,6 milyar lirayı aştı" dedi.

Bakan Yazıcı, bakanlığı aracığıyla esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler konusunda yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığının, kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla Hazine destekli, düşük maliyetli kredilerle küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürmesine imkan sağladığını, bunun da küçük işletmelerin geleceği açısından hayati önemde olduğunu belirtti.

Kredi kefalet kooperatiflerinin parayı küçük işletmelere taşıyarak, çarkları döndürdüğünü vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti: "Türkiye'nin 81 ilinde kurduğumuz bine yakın kredi ve kefalet kooperatifi, kredi kuruluşu olan Halk Bankası ile küçük işletme arasında taşıma ağları gibi işlev göstererek krediyi küçük işletmelere taşımaktadır. Kredi kefalet kooperatifleri, küçük işletmenin ve bankanın sigortasıdır. Esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredi hacmi 2002 yılına göre katlanarak artıyor. Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkarın kullandığı kredi hacmi 12 yılda yaklaşık 76 kat artarken, kredi kullanan küçük işletme, esnaf ve sanatkar sayısı ise 2002 yılındakinin yaklaşık 5 katına ulaştı. Esnaf ve sanatkarlarımıza verdiğimiz desteğin Türkiye tarihinde örneği yoktur. Kullandırılan kredi rekor seviyelere ulaşmış, kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile 31 Temmuz 2014 itibariyle kredi kullanan ortak sayısı 309 bini, kullandırılan kredi hacmi ise 11,6 milyar lirayı aşmıştır."

"FİAZLER VE KESİNTİLER İNİYOR, ŞAHIS KREDİ ÜST LİMİTLERİ YÜKSELİYOR"

Yazıcı, kooperatif kefalet sistemi'nin çarklarının döndüğünü sistemin küçük işletmeyi olumsuz kredi sicili almaktan kurtararak krediye erişimini devam ettirdiğini belirtti.

"Faizler ve kesintiler iniyor, şahıs kredi üst limitleri yükseliyor" diyen Yazıcı, "Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilerin limitleri 150 bin liraya yükseltilirken kooperatif ve banka tarafından yapılan toplam kesintiler yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürüldü. Ayrıca, artan piyasa faiz baskısına rağmen esnaf ve sanatkara yansıyan faiz oranı 2002 yılında yüzde 47 iken bu oranı bugün yüzde 4'e indirdik" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yazıcı: Kullandırılan Kredi Rekor Seviyelere Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement