Bakan Yazıcı: Toplam 3.5 Milyon TL Değerinde Silah Mühimmat ve Güvenlik Malzemesi Ele Geçirildi - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yazıcı: Toplam 3.5 Milyon TL Değerinde Silah Mühimmat ve Güvenlik Malzemesi Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2014 yılı içerisinde bakanlığın sorumluluk alanında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 3 milyon 497 bin 923 TL değerinde silah mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

31.07.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2014 yılı içerisinde bakanlığın sorumluluk alanında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 3 milyon 497 bin 923 TL değerinde silah mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildiğini bildirdi.

Bakan Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada Bakanlığın taşra birimlerinde görev yapan personelin, son dönemde güney komşulardaki iç savaş durumlarını da göz önünde bulundurarak bölge ülkelerine yönelik olarak yapılmakta olan her türlü iş ve işlemler konusunda son derece hassasiyet gösterdiğini vurgulayarak, kaçakçılıkla mücadelede büyük bir titizlikle görevlerini ifa ettiklerini dile getirdi.

Suriye'deki iç karışıklığın başlamasından bu yana Suriye sınırındaki kapılarda sıkı kontrol önlemleri aldıklarını ifade eden Yazıcı, "Irak'ta çatışmaların başlaması nedeniyle bu bölgeye yönelik çalışmalarımızda da azami hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

-"ÇATIŞMA YAŞANAN ÜLKELERE TÜRKİYE ÜZERİNDEN KAÇAKÇILIK YAPILMAK İSTENİYOR"-

Çatışma yaşanan ülkelere zaman zaman Türkiye üzerinden kaçakçılık yapılmak istendiğini belirten Bakan Yazıcı, ancak bu teşebbüslerin birimlerin dikkatli ve gayretli çalışmaları sayesinde önlendiğinin altını çizdi.

Kaçak silah ve mühimmatın ele geçirilmesinde en önemli etkenlerin gümrüklerdeki modernizasyon ve teknolojik yapılanma ile personelin görev bilinci ile hareket etmesi olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı şunları kaydetti:

"Bu durumun da silah yakalamalarında daha etkin sonuçlar ortaya çıkardığı görülebilmektedir. Gerek İpek Yolu, GAP ve Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerine bağlı, gerekse de diğer bölge Müdürlüklerimize bağlı olarak görev yapan Gümrük Müdürlükleri ile Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimleri görevlerini bu hassas durumun bilinci içinde etkin olarak yürütmektedir. Bu görev bilinci içinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonlarda kuru sıkı tabir edilen çok sayıda silah ve aksamı yakalanmıştır. Bu kapsamda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından son aylarda yapılan yakalamalarda İzmir'de iki adet konteynerde 24 bin 640 adet kuru sıkı tabanca ve akşamı ile 1.7 ton silah namlusu ve 5.8 Ton mermi çekirdeği, İstanbul'da, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri de Ambarlı'da gerçekleştirdikleri operasyonda bir konteynerde 9 bin 800 adet tabanca, 11 bin 250 adet tabanca namlusu, 19 bin 985 adet şarjör akşamı ele geçirdi. Ayrıca, aynı operasyonda tabanca namlusunu işlemek için yapıldığı düşünülen motor tertibatı ile birlikte 1 adet makine ve Motor tertibatı ile birlikte zımpara takılı 1 adet makine, Bursa'da ise Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri de 2 bin 3 adet uzun namlulu silah, Antalya'da 6000 adet mermi ele geçirmişlerdir."

-SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU-

Bakanlığım sorumluluk alanı içinde 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 3 milyon 497 bin 923 TL değerinde silah mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildiğini belirten Bakan Yazıcı, bu kaçakçılık olayları içinde yer alan şahıslar hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulduğunu vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yazıcı: Toplam 3.5 Milyon TL Değerinde Silah Mühimmat ve Güvenlik Malzemesi Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement