Bakan Yıldırım, Körfez Geçiş Köprüsünde - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım, Körfez Geçiş Köprüsünde

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Körfez Geçiş Köprüsü'nden detaylar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın incelemelerinden detay Bakan Yıldırım'ın konuşması - "Güneydoğu'nun en büyük sorunu Kürt vatandaşlarımızla aramızdaki terör örgütüdür.

11.02.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Körfez Geçiş Köprüsü'nden detaylar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın incelemelerinden detay

Bakan Yıldırım'ın konuşması - "Güneydoğu'nun en büyük sorunu Kürt vatandaşlarımızla aramızdaki terör örgütüdür. Terör örgütü vatandaşlarımızla bizim aramızdan çıkmadığı müddetçe bu operasyonlar devam edecek"

"Kürtlerin sorunlarıyla ilgilenmek, oradaki yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının gittiği okulu bombalamak mı? Camileri bombalamak mı? Yolları, havaalanlarını havaya uçurmak mı, yollara çukurlar kazmak mı, evleri delik deşik etmek mi? Bunlar mı bölgeye hizmet, Kürt vatandaşlarımıza hizmet?"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Güneydoğu'nun en büyük sorunu Kürt vatandaşlarımızla aramızdaki terör örgütüdür. Terör örgütü vatandaşlarımızla bizim aramızdan çıkmadığı müddetçe bu operasyonlar devam edecek" dedi.

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Yıldırım, iş güvenliği uzmanlarıyla "kedi yolu"nda yürüyerek işçilerle fotoğraf çektirdi.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi kapsamında 1 milyon civarında ağaç dikildiğini söyledi.

Türkiye'nin en uzun 3 şeritli 2 tüneli ve 2 bin 200 metreyle Türkiye'nin en uzun viyadüğünün bu otoyol üzerinde yer aldığını dile getiren Yıldırım, "her yönüyle tam bir sanat eseri" olan Körfez Geçiş Köprüsü'nü ve otoyolu ülkeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Yıldırım, bir gazetecinin "Tamamlandığında yine Körfez Geçiş Köprüsü mü diyeceğiz, yoksa başka bir isim düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Biz işimizi, köprümüzü yaparız, gerisine bakmayız. Elbet bir isim verilir. Bu köprünün en layık olduğu ismi mutlaka vatandaşımız düşünecektir. Gerekirse bir yarışma açılır ve ona göre de karar verilir. Önemli olan eserin kendisidir. İsmi öyle bir isim olmalı ki ülkemizin geçmişine ışık tutan, kalkınmamıza yön veren şahsiyetler veya yerler isim olarak seçilebilir. Ona önümüzdeki günlerde karar veririz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Güneydoğu'daki terör olaylarının devam eden projeleri nasıl etkilediğini sorması üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geleceğini inşa ediyoruz. Biz inşa ediyoruz, terör örgütü yıkıyor. Yapmak bizim işimiz, yıkmak onların işi. Ben milletimin sağduyusuna güveniyorum ve ülkemizin bağımsızlığı, birliği, beraberliği için hayatını ortaya koyan ve canla başla mücadele eden bütün güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tabii ki şehitlerimiz var canımız yanıyor ama vatanımızın toprak bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için elimizden geleni yapacağız. Bu topraklara Kurtuluş Savaşı'nda da namahrem eli değmedi, bu ülkenin bağımsızlığına birliğine kasteden iç ve dış düşmanlarına o dönemde de fırsat verilmedi bundan sonra da verilmeyecek."

"Kime hizmet ediyorlar?"

Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaptıkları hizmetin Batı'da yapılan hizmetlerden hiçbir farkı olmadığını vurgulayarak, "Orada da güzel yerler var, orada da havaalanları var, hastaneler, okullar, her şey var ama o güzelim yolların altına bomba koyarak patlatıyorlar. Kime hizmet ediyorlar? Kürtlerin sorunlarıyla ilgilenmek, oradaki yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının gittiği okulu bombalamak mı? Camileri bombalamak mı? Yolları, havaalanlarını havaya uçurmak mı, yollara çukurlar kazmak mı, evleri delik deşik etmek mi? Bunlar mı bölgeye hizmet, Kürt vatandaşlarımıza hizmet?" değerlendirmesinde bulundu.

"Güneydoğu'nun en büyük sorunu Kürt vatandaşlarımızla aramızdaki terör örgütüdür. Terör örgütü vatandaşlarımızla bizim aramızdan çıkmadığı müddetçe bu operasyonlar devam edecek" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru her şeyin önünde gelir. Bunun için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse aklının köşesinden Türkiye'yi bölmeyi geçirmesin. Yok öz yönetimdi, şu yönetimdi, bu yönetimdi bunlar zırva. Bu millet asla ve asla bölücülere, bölünmeye fırsat vermez. Onun için bir an önce bu yanlış yoldan dönmelerini bekliyoruz. Önümüzde çok güzel hedeflerimiz var, ülkemizi Cumhuriyetimizin 100. yılına taşıyacak çok güzel projelerimiz var. O yüzden de enerjimizi bu gibi yollarda harcanması asla ve asla uygun değil."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım, Körfez Geçiş Köprüsünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.


Advertisement