Bakan Yıldız: 11 Yılda 7 Milyar Tonluk Yeni Kömür Rezervi Bulduk - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: 11 Yılda 7 Milyar Tonluk Yeni Kömür Rezervi Bulduk

Bakan Yıldız: 11 Yılda 7 Milyar Tonluk Yeni Kömür Rezervi Bulduk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye son 11 yıl içerisinde 11 ayrı yerli kömür havzasına, rezervine sahip oldu.

15.02.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye son 11 yıl içerisinde 11 ayrı yerli kömür havzasına, rezervine sahip oldu. Yeni 7 milyar ton civarında bir rezervinin buluculuğunu yaptı. MTA'nın yaptığı çalışmalarla hamdolsun bu aşamaya geldik. 7 milyar ton, dünyanın 1 yıldaki kullandığı kömür miktarına denk geliyor" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Mehmet Özhaseki'nin istifasıyla boşalan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için yapılan Belediye Meclisi toplantısına katıldı. Meclis toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, Mehmet Özhaseki'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki siyasi çalışmalarında başarılar diledi. AK Parti'nin 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde adaylarının daha güçlü olması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Milletvekili listemiz daha güçlü olmalı ki AK Parti Türkiye siyasetine ve siyasetteki istikrarın daha da sürdürülebilir olmasına koyacağı katkı daha da büyük olsun" diye konuştu.

YENİ 7 MİLYAR TON KÖMÜR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kömür havzalarıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde de Türkiye'nin yerli kaynaklarına, yenilenebilir enerji kaynaklarına koymuş olduğu yüksek destek ve himayeleri her zaman açık ve net bir şekilde olmuştur. Türkiye son 11 yıl içerisinde 11 ayrı yerli kömür havzasına, rezervine sahip oldu. Yeni 7 milyar ton civarında bir rezervinin buluculuğunu yaptı. MTA'nın yaptığı çalışmalarla hamd olsun bu aşamaya geldik. Yalnızca karşılaştırma olsun diye söylüyorum, 7 milyar ton, dünyanın 1 yıldaki kullandığı kömür miktarına denk geliyor. Konya Karapınar'da, Afşin Elbistan'da, Eskişehir Alpu'da, Afyonkarahisar Dinar'da birçok merkezde kömür rezervlerimizin miktarını tam 2 katına çıkarttık. AK Parti hükümetlerimizle beraber, sayın Cumhurbaşkanımızın demeciyle bir kez daha duyuruda bulunmak isterim, bütün yerli yatırımcılarımızı, uluslararası sermayeyi, Türkiye'de yerli kömür işletmelerinin yapımı için teşvik ediyoruz. Bununla alakalı yapılacak olan Hazine'nin koyduğu teşviklerin de bu manada yapıcı bir rol alacağına inanıyorum. Türkiye'de gerek yerli kömür kaynaklarımızın gerekse yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar, su, güneş ve jeotermal gibi kaynakların inşallah bundan sonra daha büyük oranda yer alması için hep beraber, enerji politikaları ve stratejileri çerçevesinde uğraşacağız ve koşturacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: 11 Yılda 7 Milyar Tonluk Yeni Kömür Rezervi Bulduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement