Bakan Yıldız, AK Parti Kartepe İlçe Kongresine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız, AK Parti Kartepe İlçe Kongresine Katıldı

Bakan Yıldız, AK Parti Kartepe İlçe Kongresine Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Biz ne zeytinlikten vazgeçeriz ne de enerji santrallerinden, birini tercih etmek, diğerinden vazgeçmek anlamına gelmez." dedi.

15.11.2014 18:21  Güncelleme: 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz ne zeytinlikten vazgeçeriz ne de enerji santrallerinden. Birini tercih etmek, diğerinden vazgeçmek anlamına gelmez. Biz madenlerimizde de, enerji santrallerimizde de bu ülkenin gelişmesine, büyümesine katkı koyacak cari açığını azaltacak her türlü projede beraber olacağız" dedi.

Kocaeli'de düzenlenen AK Parti Kartepe 3. Olağan Kongresi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla gerçekleşti. Kongreye Bakan Yıldız ile birlikte Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, diğer ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongrede yaptığı konuşmasında son günlerde yoğun şekilde yaşanan mülteci göçlerine değinen Bakan Yıldız, "Bakın dünya farklı tarihlerde farklı insanlık sınavlarından geçiyor. 1 milyon 800 bin insanın kendi evlerini, kendi yurtlarını, kendi ülkelerini bırakarak sığınmak durumunda oldukları bir mülteci dramı yaşandı. AB üyesi ülkeler insanlıkla alakalı bize güzel sözler söyleyen ama uygulama aşamasında tartışılan bir yapı içerisine girdi. Avrupa'nın Suriye'den aldığı toplam bütün mülteci sayısı, bütün bu yıllar boyunca 250 bini bulmadı. Bizim yalnızca Kobani'den gelenlerin sayısı bir hafta içerisinde 250 bini geçti. O yüzden bu insanlık dramını, bu insanlık sınavını ne yazık ki dünya başarıyla tamamlayabilmiş, bu sınavı başarıyla verebilmiş değildir. Alaska'daki bir balinaya gösterilen hassasiyetin hemen yanı başımızdaki bir insana gösterilmemiş olması bizi bu konuda daha da iradeli, daha da güçlü hale getirmeli" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Yırca köyünde enerji santrali kurulması amacıyla kesilen zeytinliklerle alakalı da konuşan Bakan Yıldız, "Bakın bize soruyorlar 'Zeytinlikten mi vazgeçiyorsunuz, santralden mi?' diye. Şunu bilin ki biz ne zeytinlikten ne de enerji santrallerinden vazgeçmeyiz. Birini tercih etmek, diğerinden vazgeçmek anlamına gelmez. Biz madenlerimizde de, enerji santrallerimizde de bu ülkenin gelişmesine, büyümesine katkı koyacak, cari açığını azaltacak her türlü projede beraber olacağız. AK Parti hükümetlerimiz bu ülkenin idaresini devraldığında bu ülkede 100 milyonun altında zeytin ağacı vardı. Şu anki zeytin ağacı sayısı 170 milyon adet. Hani biz zeytin ağaçlarını kesiyorduk? Hayır, zeytin ağacının artışını bütün iklim şartları uygun olan yerlerde gerçekleştirdik. Tarım Bakanlığımızın bu manada çok önemli hizmetleri oldu. O yüzden biz ne yer altından ne de yer üstünden vazgeçelim. Bunu başarabiliriz. Bu bir rakam işi değil ama bilginiz olsun diye söylüyorum. O sahada 153 milyon ton kömür var. Bunun piyasa değeri yaklaşık 7 buçuk milyar dolar. Bu para hepimizin. Yalnızca benim değil, yalnızca sizin değil. Bu para hepimizin, 77 milyonun. Santralde yaklaşık 4 bin kişi çalışacak. Zeytin ağacı sayımızın 170 milyonlara ulaştığını gördük. Orada ne kadar eksilirse en az 10 katını dikme zorunluluğu getiriyoruz. Biz yaptığımız anlaşma gereği her üretilen elektrikten 150 milyon TL'nin üzerinde yıllık bir bedel alacağız. 150 milyon TL ile her yıl 9 milyon adet zeytin ağacı dikebiliyoruz. Ama her yıl. Şimdi bu kadar zenginliğimiz var. Oraya kurulacak santralle beraber, her yıl 230 milyon dolarlık daha az doğal gaz ithalatı yapacağız. Şimdi aklın yolu bir. Ben orada zeytin ağaçlarının hoyratça sökülmesinin yanında değilim. Orada ki üslup hatalarının, bir kısım yanlışlıkların yanında değilim. Ama biz ne zeytin ağacından vazgeçeriz, ne de enerji santralinden. Her birisini bu ülkeye kazandırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuşmasının ardından Kocaeli'den ayrılmak üzere salondan ayrıldı. Makam aracına gittiği sırada Bakan Yıldız'ın yanına gelen bazı vatandaşlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile selfie çekti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız, AK Parti Kartepe İlçe Kongresine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.


Advertisement