Bakan Yıldız Amasya'da Metan Gazından Elektrik Üreten Tesisi Açtı - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız Amasya'da Metan Gazından Elektrik Üreten Tesisi Açtı

Bakan Yıldız Amasya\'da Metan Gazından Elektrik Üreten Tesisi Açtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Enerji projelerinin özellikle çevreye rağmen değil, çevreyle beraber geliştirilmesi bizim temel politikalarımızın ve stratejilerimizin başına yer alıyor” dedi.

15.05.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji projelerinin özellikle çevreye rağmen değil, çevreyle beraber geliştirilmesi bizim temel politikalarımızın ve stratejilerimizin başına yer alıyor" dedi.

Amasya Belediyesi'ne ait katı atık bertaraf tesisinde metan gazından elektrik üretimi yapacak tesisin açılışında konuşan Bakan Yıldız, "Ülke genelinde biz 30 milyon ton atık topluyoruz tüm belediyelerimizle. O yüzden bunun bir sistematik içerisinde mutlaka koordine edilmesi lazım. Amasya Belediyesi 30 tane ilimizde olduğu gibi kendi üzerine düşen görevi hamdolsun başarıyla tamamladı" diye konuştu.

Bakan Yıldız, çöpten çıkan metan gazının normalde küresel ısınmaya karbondioksitin tam 31 katı kadar daha olumsuz etkisinin de bulunduğunu söyledi. Yıldız, 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 2,4 megavat kapasiteli tesisin açılış kurdelesini Vali İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve diğer yetkililerle birlikte kesti.

Amasya Belediyesi Mehteran Takımı'nın konser verdiği programa gelişinde çocukların karşıladığı Yıldız, yerden aldığı balonu bir süre tutup ilerledikten sonra bir bayana verdi. Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi'ni de ziyaret eden Bakan Yıldız, Amasya'ya gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile de bir süre görüştü. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız Amasya'da Metan Gazından Elektrik Üreten Tesisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement