Bakan Yıldız: 'Bizim İçin Işid de Bir PKK da Bir' - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: 'Bizim İçin Işid de Bir PKK da Bir'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti il teşkilatının düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, “Dünyanın bir kısım ülkeleri bizi PKK ile IŞİD arasında bir tercih yapmaya zorluyor.

05.10.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi İhtisas Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve AK Parti üyeleri katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bugün belki de ülke tarihinde olumsuzluk adına en nadide zamanlardan birini yaşıyoruz. Bu coğrafya çok ciddi handikaplara uğramış. Biz bin 250 kilometre sınırı olan bu coğrafyanın en önemli ülkesiyiz.

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi meclisten tezkere geçti. Tezkere şunu söylüyor; öncelikle ülkemizin sınırlarının güvenli bir şekilde korunabilmesi, oluşabilecek tehlike karşısında savunabilmesini içeriyor ama gerekirse de sınır ötesi bir harekatta da bulunabilmeli. Dünyanın bir kısım ülkeleri bizi PKK ile IŞİD arasında bir tercih yapmaya zorluyorlar. Bizim için IŞİD de bir PKK da bir.

Hepsi insanlığı hedef almış kitlelerdir. Onun için bizim bunlar arasında tercih yapmamız söz konusu olamaz. Böyle bir şey ülkenin hem siyasi istikrarını hem de uluslararası itibarını zedelemeye dönük işlerdir. O yüzden bizim böyle bir oyunun içine düşmemiz söz konusu olmaz” diye konuştu.

Bakan Yıldız: \'Bizim İçin Işid de Bir PKK da Bir\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: 'Bizim İçin Işid de Bir PKK da Bir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement