Bakan Yıldız: Cem Uzan Yalan Söylüyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: Cem Uzan Yalan Söylüyor

Bakan Yıldız: Cem Uzan Yalan Söylüyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız, firari Cem Uzan'ın 'Türkiye'ye 2. Libananco davası açtım' iddialarıyla ilgili, "Biz bu blöfleri yemeyiz." dedi.

13.10.2013 08:59  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris'te yaşayan firari Cem Uzan'ın 2. Libananco davası açtığına yönelik iddialarını dikkate almadıklarını kaydetti. Uzan'a sert sözlerle yanıt veren Yıldız, "Dürüstlük numaraları yapmasın. Onlar Türkiye'yi istediler, ama ülkenin helal parasını onlara yedirtmeyiz" dedi.

"GÜNDEMDE KALMAK İÇİN ÇAMURLUK YAPMASIN"

Uzan'ın Türkiye'ye açtıkları 230 milyar dolarlık davaları kaybetmesinin ardından, "İngiliz vatandaşıyım. Şah-mat yaptım ikinci davayı açtım" iddiasıyla ilgili olarak Bakan Yıldız "Biz bu blöfleri yemeyiz. Gitsin St. Tropez'deki eğlence mekanlarına devam etsin, bir yandan da Türkiye ile alakalı ahkam kessin. Yok böyle bir şey, bizim defterimizde bu yazmaz" diye konuştu. "Gündemde kalmak için çamurluk yapmak gerekmiyor" diyen Yıldız, Uzan'ın dediğinin aksine kendisi ile hiç görüşmediğini anlattı.

"TÜRKİYE'NİN HELAL PARASINI ONA YEDİRTMEYİZ"

Sabah'a, bütün davaların sonuçlandığını aktaran Yıldız, avukatlık masraflarının da alınacağını bildirdi. İki avukatlık masrafı olarak toplamda 5.5 milyon doların alındığını dile getiren Bakan Yıldız, geri kalan 15 milyon doların da tahsil edileceğini kaydetti. "Türkiye'nin parası helal onda kalmaz" diyen Yıldız "Türkiye'nin haksız yere sömürülmesine müsaade etmeyiz. Türkiye'nin 1 kuruşunu dahi alacağız. 10 yıl önce Türkiye'nin GSYH'sı 232 milyar dolar iken bizden istediği para 230 milyar dolardı. Türkiye'nin kendisini istiyordu. Buna müsaade etmeyiz" diye konuştu. Yıldız, kendisine ulaşan bir mektubun da olmadığını vurguladı.

"TELEFONLA ARAMADIM"

Yıldız, Cem Uzan'ın "2008 yılında telefonla aradı, çağırdı görüştük" iddialarını da yalanladı. Telefonla kendisini aradığının doğru olmadığını belirten Yıldız "2003 yılında babası ile görüştüm. Toplantıda kendisi de bulunmadı. Yalan söylüyor da olabilir. Yanlış hatırlıyor da olabilir" dedi.

AİLE TÜRKİYE'DEN SERVET KAÇIRDI

Konya Karapınar'da yapılacak enerji çalışmalarını incelemek amacıyla bölgeye giden Yıldız, Yüksek Hızlı Tren'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Uzanlar'ın Türkiye'den servet kaçırdığını belirten Yıldız "Servet kaçırdıkları açık. Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları'nın çalışmaları var" dedi. 18 yıllık hapis cezası kesinleşen Cem Uzan Fransa'ya kaçarken, baba Kemal Uzan ve Hakan Uzan'ın ise Ürdün'de yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: Cem Uzan Yalan Söylüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı
    19:02 Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yılda Düzce'ye büyük ve önemli hizmetler yapacaklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.


Advertisement