Bakan Yıldız: Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Artış Olmayacak - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yıldız: Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Artış Olmayacak

Bakan Yıldız: Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Artış Olmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı.

30.06.2015 21:18  Güncelleme: 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın Gençlik Parkı'nda verdiği iftara katıldı. Yıldız, 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı.

"PETROL OFİSLERİMİZLERİMİZİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİN ÖNÜNÜ AÇTIK"

Bakan Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın Gençlik Parkı'nda verdiği iftara katıldı. Bakan Yıldız burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesi konusunda Bakan Yıldız, "300'den fazla bayisi olan bizim petrol ofislerimizle alakalı gerek blok satışının gerekse halka arz yoluyla özelleştirilmesinin önünü açmış olduk. Şu anda özelleştirme programına alınmış bulunuyor. Tabii ki değerlemeler yapılacak.

"THY'DE OLDUĞU GİBİ GÜZEL MODELLER VAR"

Türkiye'de seçim öncesinde de seçim sonrasında da mutlaka işlerin sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi lazım. Çünkü 78 milyonumuza hizmet veren bir sektörde bulunuyoruz. Hizmetlerin de bu manada aksamaması lazım. Gerek blok satışları gerekse Türk Hava Yolları'nda olduğu gibi güzel modeller var. O modelleri de uygulayabiliyor olmamız lazım. Şimdi bir şey söylemem erken olur. Halka arz şeklinde özelleştirme imkanı olabilir. Önümüzdeki süreçte bunu gösterecektir" dedi.

"SEÇİMLERDEN SONRA ZAM YAPACAĞIMIZA YÖNELİK KASITLI HABERLER YAPILDI"

Elektriğe zam konusuna da değinen Yıldız, "7 Haziran seçimleri öncesinde AK Partimizin, iktidar partimizin seçimlerden dolayı elektriğe ve doğalgaza zam yapmadığına dair haberler yayınlanmıştı. 7 Haziran'dan sonra da bizim 1 Temmuz'da zam yapacağımıza dönük haberler yapılmıştı. Özellikle bazı mahviller tarafından kasıtlı olarak yapılan haberlerdi.

"1 TEMMUZ'DAN GEÇERLİ HİÇBİR FİYAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMİYORUZ"

Biz 1 Temmuz'dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin gerek doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde ve döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yıldız: Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Artış Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • firtina : yaşasın ak parti milletin yanında olmak bu helal olsun tek gerçek ak parti 1 9 Yanıtla
  • Ahmet : Saraya beleş... 7 2 Yanıtla
  • orhan: Ulan yeter canımızı mi alacaksiniZ 6 0 Yanıtla
  • C.D.: kasım ayında yüzde 30 yaparsınız olur biter . 5 1 Yanıtla
  • hamsikafalı: demekki zam kapıda :) 4 1 Yanıtla
  • bitlisli: bu istikrarla hala akp ye nankörlük etmesin Türk milleti 0 5 Yanıtla
  • ...: Elektrige zam yapilmadi ama kayip kacak bedeline yuzde 36 zam yapildi bunu niye aciklamadilar. Yani kayip kacak icin artik her evden 6 lira eklemeli fatura gelecek, uyuyanlara duyurulur. 5 0 Yanıtla
  • Açık Sözlü: Kışın fazla fazla yaparsınız merak etmeyin Rabbim sizin elinize düşürmesin! 5 0 Yanıtla
  • arslan: yok bide olsun. 4 0 Yanıtla
  • ccc: zam nerden cıktıkı sana zam varmı yokmu dıye kımse sormadıkı aklından ne gecıyor,ulan her hafta zam kelımesı bıktım lan 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement