Bakan Yıldız Iğdır'da - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız Iğdır'da

Bakan Yıldız Iğdır\'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenistan’daki Metzemor Nükleer Santrali’nin ömrünü doldurduğunu belirterek, “Taksim'de özellikle eylem yapan çevreci arkadaşlarımızın birazcık da Iğdır’a gelip eylemliklerini Metzemor’la alakalı genişletmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

21.03.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenistan'daki Metzemor Nükleer Santrali'nin ömrünü doldurduğunu belirterek, " Taksim'de özellikle eylem yapan çevreci arkadaşlarımızın birazcık da Iğdır'a gelip eylemliklerini Metzemor'la alakalı genişletmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Birtakım görüşmelerde bulunmak için Ağrı'dan kara yoluyla Iğdır'da gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir restoranda kanaat önderleri ve partililerle kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Yıldız, burada partisinin belediye başkan adayı Mustafa Buluş'la 'Nevruz' geleneği kapsamında yumurta tokuşturdu. Yıldız, tokuşturmada Mustafa Buluş'un kazanması üzerine yerel seçimde de kazanması temennisinde bulundu.

Kahvaltı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız, Twitter ile ilgili bir soru üzerine gerek Ulaştırma Bakanlığı gerekse BTK'nın bununla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını söyledi.

"ERMENİSTAN'DAKİ METZEMOR NÜKLEER SANTRALİ ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞTUR"

Ermenistan'daki Metzemor Nükleer Santrali ile ilgili bir soruya da cevap veren Bakan Yıldız, uluslararası arenada santralin kapatılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını söyledi. Yıldız, "Özellikle merkezi Avusturya'da bulunan Uluslararası Atom Enerjileri Kurumu'na da bu konuyu bildirdik. 1980 yılında devreye giren bir santralin özellikle o tür nesillerin 30 yıllık ömrü var. Yani santral ömrünü doldurdu. Hemen kapatılması lazım" dedi.

Iğdır merkeze 16 kilometrelik uzaklıktaki bir santralden bahsettiklerine dikkat çeken Yıldız, "Bu manada uluslararası ve toplumsal bir ayrıcalık oluşturmamız lazım. Ben İstanbul Taksim'de özellikle eylem yapan vatandaşlarımızın birazcık da Iğdır'a gelip Metzemor'la alakalı yapacakları eylemliklerini genişletmelerini tavsiye ediyorum. Bari hayırlı düzgün bir iş yapmış olurlar. Bakın biz nükleer santral kuruyoruz. Son nesil, bütün güvenlik korumalarıyla alakalı işlemleri yapılmış en güvenli santrali kuruyoruz. 1960-70'lerin modeli kalmış santrali, 1980 yılından bu yana işletmek çok doğru değildir. Her zaman yanı başımızda ciddi bir risk olarak duruyor. Böylece İstanbul Taksim'deki arkadaşlarımız da Türkiye'deki doğru çevre politikalarına, enerji politikalarına bir nebze katkıda bulunmuş olacaklar" diye konuştu.

Buradaki konuşmanın ardından Bakan Yıldız kentteki esnafı ziyaret etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız Iğdır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, ırkçılık ve bölücülükte kendi geçmişiyle yarışıyor
    16:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, ırkçılık ve bölücülükte kendi geçmişiyle yarışıyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak Yeşilbayır Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, CHP'nin ırkçılık, ayrımcılık ve bölücülükte kendi geçmişiyle yarıştığını söyledi. Erdoğan, Ankara'nın son 5 yılda hizmetsizlik ve esersizlik girdabına düştüğünü belirterek, 31 Mart seçimlerinin büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:51 Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi

    Vali Hamza Aydoğdu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda, 'Huzur İçin Erzincan' projesinin üçüncü toplantısı Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkalığında gerçekleştirildi. Proje kapsamında, toplumsal bilinçlendirme ve pozitif kültürel değişim hedefleniyor. Erzincan'ı suç oranlarında daha iyi bir noktaya getirmek için paydaş kurumlarla birlikte faaliyetler görüşüldü.

  • Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mirhat Tekin Brusk Projelerini Açıkladı
    16:50 Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mirhat Tekin Brusk Projelerini Açıkladı

    Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mirhat Tekin Brusk, yaşam hikayesini anlatırken, bazı projelerine değindi. Projeleri arasında üniversite öğrencilerine ücretsiz konutlar, sanatçılara konaklama ve atölye desteği, kentsel dönüşümün hızlandırılması gibi konular yer alıyor.

  • Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Anahtar Teslimi Yapıldı
    16:48 Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Anahtar Teslimi Yapıldı

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yapımı tamamlanan ikinci etap deprem konutlarında hak sahiplerine anahtar teslimi yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı törende, depremzedelerin mutluluğu gözlerinden okundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beklentiler karşılanmayınca suçu millete atmak yok
    16:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beklentiler karşılanmayınca suçu millete atmak yok

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu, hatayı, kusuru millete atmak yoktur" dedi.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kahramanmaraş'ta Bütün Konutlar Teslim Edilecek
    16:45 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kahramanmaraş'ta Bütün Konutlar Teslim Edilecek

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta devam eden konutların bu yıl sonu ve 2025 yılı başında tamamının teslim edileceğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, depremzedelere verilen sözün yerine getirileceğini belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın modern bir şehir haline getirileceğini ve yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarına destek çağrısı yaptı.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filipinler'de protesto edildi
    16:42 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filipinler'de protesto edildi

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filipinler'in başkenti Manila'da ziyaret gerçekleştirirken, 'Savaş suçlusu, hoş gelmedin' yazılı pankart taşıyan göstericiler tarafından protesto edildi. Blinken, ziyaret kapsamında Filipinler Dışişleri Bakanı ile görüştü ve Gazze'deki insani duruma dikkat çekti.

  • Malatya'da bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi
    16:38 Malatya'da bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi

    Malatya'da yapılan TOKİ kalıcı deprem konutlarından bin 700 tanesi hak sahiplerine kura ile teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantısıyla gerçekleşen törende Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da hazır bulundu. Deprem bölgesindeki konut inşaatları hızla devam ederken, yıl sonuna kadar birçok konutun tamamlanıp depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

  • Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Gözene Mahallesi'nde Mahalle Toplantısı Düzenledi
    16:34 Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Gözene Mahallesi'nde Mahalle Toplantısı Düzenledi

    AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Gözene mahallesinde düzenlenen mahalle toplantısında, bölgenin sorunlarına özel olarak eğileceklerini belirtti. Geçit, Malatya'yı ayağa kaldırmak için çalışacaklarını vurguladı.


Advertisement