Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı

Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TTK Kozlu Mesesse Müdürlüğünde yerin 560 metre altında maden işçileriyle birlikte yaptığı iftarın ardından sohbet etti.

18.06.2015 23:36  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçilerle AYNI SOFRADA DUA EDİP ORUÇ AÇTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TTK Kozlu Mesesse Müdürlüğü'nde yerin 560 metre altında maden işçileriyle birlikte yaptığı iftarın ardından sohbet etti.

İşçi asansörüyle maden ocağına inen Bakan Yıldız, işçilerin kullandığı vagona binerek yaklaşık 3 kilometre ilerideki kömür galerisine gitti. Ardından Bakan Yıldız ve beraberindekiler işçilerin üretim yaptığı bölgeye ulaşmak için 1 kilometre yürüdü. Burada işçilerle sohbet eden Bakan Yıldız, çalışmalarla ilgili bilgi alarak kömür çıkardı. Bakan Yıldız ve beraberindekiler daha sonra kalaslarla hazırlanan sofrada işçilerle birlikte dua ederek oruç açtı.

Yaklaşık yaklaşık 2 saat maden ocağında kalan Bakan Yıldız, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Ramazan'ın ilk iftarını maden işçileriyle birlikte yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Girdiği ocakta 300 kilometrelik bir galeri olduğunu anlatan Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Ankara'ya olan mesafesinden daha fazla Zonguldak'ın altında galeri var. Biz denizin altına kadar girmiş olduk. 560 metre derinlikte denize 100 metre daha denizin altına girdik. Tabi ki değişik bir duygu ama önemli olan orada işçi kardeşlerimizle yaptığımız iftardı. Bir sonraki Ramazan'da madenci kardeşlerimizle iftarda kimler olacak, kimler olmayacak bunu Allah sağlık sıhhat versin bütün kardeşlerimizle beraber aileleriyle sevdikleriyle beraber çalışmayı nasip etsin."

TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Bakan Yıldız'a eski yıllarda işçilere verilen 'işçi okuma kitabı' ve kömür hediye etti. Bakan Yıldız, ardından müesseseden ayrılarak Yayla Misafirhanesine geçti. Ardından ise Fener Camii'nde teravih namazı kılan Bakan Yıldız, Ankara'ya döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, İlk İftarı Maden Ocağında İşçilerle Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement