Bakan Yıldız: Kobani'de PKK'nın Hakkını Savunamayız - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: Kobani'de PKK'nın Hakkını Savunamayız

Bakan Yıldız: Kobani\'de PKK\'nın Hakkını Savunamayız

Taner Yıldız, Türkiye'nin Kobani'ye yardım etmediği eleştirilerine "Kürt halkının haklarının savunulması ile PKK'nın haklarının savunulması ayrı şeylerdir" yanıtını verdi

16.10.2014 09:11  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Kobani'deki Kürt kardeşlerimizin, Kürt halkının haklarının savunulması ile orada PKK'nın haklarının savunulması ayrı şeylerdir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' programına konuk oldu. Bakan Yıldız, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunduğu programda Kobani olaylarından çözüm sürecine, yeni enerji sahalarından doğalgaz zammına kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"ESKİ TÜRKİYE TABLOLARININ GETİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kobani provokasyonlarını ve sokak olaylarını değerlendiren Bakan Yıldız, "Kobani'deki Kürt kardeşlerimizin, Kürt halkının haklarının savunulması ile orada PKK'nın haklarının savunulması ayrı şeylerdir. Biz bir gecede 200 bin kardeşimizi sınırlarımıza kabul ettik. Niçin aldık? Oradaki halkın hukukunu korumak için bünyemize kattık. Bu işte yalnızca eli kolu değil; bünyesi, vücudu, bütün bedeni taşın altında olan biziz. Bir kısım tuzu kurular konuşuyor; biz onlar gibi olamayız. O yüzden bize herhangi bir tercihte, bu ikisinden birini tercihte bulunmamız söylenemez; bu beklenmemeli. Halkımızın kesinlikle şiddet eylemleriyle hiçbir ilgi ve alakası yok. Biz bir kısım zorlamaların olduğu, hatta cebren sokağa çıkarmayla ilgili istihbarat alıyoruz. 'Siz de sokağa çıkacaksınız' diye masum vatandaşlarımızı karışıklıklara sokanlar oldu. Bu karmaşadan nemalananlar kimler bir dönüp bakmak lazım. Çok açık. Biz vatandaşımızın sükunet içerisinde refah seviyesinin artırılması, ileriye götürülmesiyle alakalı gayret ve çaba sarf ediyoruz. Yeni Türkiye' derken eski Türkiye tablolarının getirilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

"ÇÖZÜMDE DERENİN KARŞI KIYISINDAYIZ"

'Çözüm süreci'nin hangi aşamada' olduğu, Kobani olayları ile barış sürecinin sekteye uğrayıp uğramayacağı sorusu üzerine Yıldız, "Derenin karşı kıyısına daha yakın olduğumuz bu yerden geri dönüş olamaz. Türkiye'nin yeter ki ilerlememesi, gelişmemesi, büyümemesi adına çalışanlar olsa da verilen sıkıntıların, çekilen zorlukların boyutu hiç önemli değil. Bu bir iktidar partisinin 'iktidar yarışı' değil. Rekabetin olduğu bir hedef de değil. Bu daha öte, siyasetin üzerinde bir mevzu" diye konuştu.

"17 ARALIK BAŞARILI OLSAYDI, BAKÜ DE DÜŞMÜŞTÜ"

Yasadışı olarak en fazla dinlenen bakan olan Yıldız, 17 Aralık operasyonuyla ilgili, "Eğer Ankara'daki, Türkiye'deki 17 Aralık başarılı olsaydı, Bakü'deki 17 Aralık hükümsüz kalmıştı. Bu zincirin halkası tamamlanmadığı için Bakü de hükümsüz kaldı. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla, mesela sayın Putin'le başbaşa görüştük. Bunun izlenmesini, bunun dinlenmesini hangi yetki ile neye dayanarak ve kim adına yaparsınız? Edinilen istihbarat çok yakınlara servis edilen bir şey olmasa gerek; bayağı uzakların hizmetine sunuldu" şeklinde konuştu.

"DOĞALGAZDA İNDİRİM KONUSUNA BAKACAĞIZ"

Bakan Yıldız, doğalgaz zammının geri alınması ile ilgili olarak ise, " Avrupa Birliği'ndeki 28 üye ülke arasında, sanayiciler ve mesken sahipleri bakımından doğalgazı en ucuz kullanan ülke Türkiye'dir. Elektriği ise sanayi ve meskenlerde birinde dördüncü sırada, diğerinde de ilk üçte en ucuz kullanan ülke yine Türkiye'dir. Ben şunu da diyebilirim; 'Kusura bakmayın biz zaten ucuz satıyoruz; durum budur' da diyebilirim. Ancak yapılacak indirimler, zararlarımızı ne kadar kaldıracak buna bakmam lazım. Onun hesabını hep beraber yapacağız. Ama vatandaşlarımız ve sanayicimiz müsterih olsun ki; varsa bir avantaj, bunu mutlaka onların lehlerine kullanacağız" dedi.

"GÜNLÜK BİN VARİLLİK PETROL ÇIKARIYORUZ"

Yeni enerji çalışmalarından da bahseden Yıldız, şöyle konuştu: "Siyasi sınırlarımız sabit kalmak kaydıyla enerji sınırlarımızı, ekonomik hudutlarımızı 60 milyar dolarlık hacim için genişletiyoruz. Hazar'da 486 kilometrekarelik bir alanda 50 yıllığına hisse aldık. Yeni rezerv miktarlarını inşallah ulaşıyoruz. Yeni petrol bulduk; her gün 300, 500 ve bin varillik çıkarıyoruz. Elbette bu Türkiye'nin ihtiyacının tamamını karşılamıyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki liman inşaatı ve nükleer köy kurulması ile alakalı 1 milyar dolarlık temelleri de mart ayında atıyoruz."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: Kobani'de PKK'nın Hakkını Savunamayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • son: sen hala ordamisin:))) 2 0 Yanıtla
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement