Bakan Yıldız: "Ortakları KKTC Olacaktır, Ama Türkiye Bu Projenin En Önemli Ulaşım Yeri ve Tüketim... - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız: "Ortakları KKTC Olacaktır, Ama Türkiye Bu Projenin En Önemli Ulaşım Yeri ve Tüketim...

Bakan Yıldız: "Ortakları KKTC Olacaktır, Ama Türkiye Bu Projenin En Önemli Ulaşım Yeri ve Tüketim...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiyadis’ın doğalgaz konusundaki açıklamalarına ilişkin, “Ortakları KKTC olacaktır, ama Türkiye bu projenin en önemli ulaşım yeri ve tüketim noktasıdır” dedi.

14.04.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiyadis'ın doğalgaz konusundaki açıklamalarına ilişkin, "Ortakları KKTC olacaktır, ama Türkiye bu projenin en önemli ulaşım yeri ve tüketim noktasıdır" dedi.

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) üyelerini kabulü sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yıldız, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiyadis'ın doğalgaz konusundaki "Türkiye'yi müşteri kabul ederiz ama ortak olarak görmeyiz" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sayın Rum liderinin Türkiye'yi ortak kabul etmeyişini şöyle yorumluyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti onların tabi ki ortağıdır, Türkiye değil. KKTC bağımsız bir devlettir ve beraberce geliştirebilecekleri çözümle beraber biz o projenin olumlu katkısını koymaya devam ederiz. Ama siyaseten bu fizibilite sağlanmadığı takdirde tabi ki çözümsüzlük her zaman olduğu gibi hemen bu işin yanı başındadır. Ortakları KKTC olacaktır ama Türkiye bu projenin en önemli ulaşım yeri ve tüketim noktasıdır" dedi.

"Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan, bunun arkasından özelleştirmelerde sırada neler var?" sorusu üzerine Bakan Yıldız, "Kemerköy, Yeniköy, Yatağan ve Çatalağzı ile devam edecek bir süreçten bahsediyoruz. Yaklaşık 16 tane bizim yerli kömür ve doğalgaz santrali ile oluşan zincirimizin hemen hemen tamamını özelleştirmeyi düşünüyoruz. Buradan elde edilecek gelirlerin Türkiye'nin gerek enerji sektöründe, gerekse diğer ileriye dönük bütün borçlanmaları ile alakalı kalemlerde kullanılacağını, hazine tarafından da Özelleştirme İradesi Başkanlığı aracılığı ile tasarruf edileceğini hep beraber biliyoruz. Bu süreçte Türkiye'nin özel sektörle beraber kendi kaynaklarını makul olanla paylaşmasını önceden beri hedeflemiştik. Uygun teklifler gelmesi halinde buranın belirli bir karlılığı vardır. O karlılıkları kamu, özel sektör ile birlikte makul oranla paylaşmak istiyor. Türkiye'nin kamu ve özel sektör ile beraber verimli çalışmasını temin edecek bütün projeleri yapmaya devam edeceğiz. Enerji sektörü nasıl doğalgazda, elektrik dağıtımında bütün özelleştirme programlarını tamamlamış bulunuyor. Bundan sonra da üretim tesislerinde de benzer bir şekilde piyasanın serbestleşmesini ve rekabet ortamında daha kaliteli bir hizmet sunmasını hep beraber sağlamış olacağız" diye konuştu.

Projelerin yalnızca bunlar ile bitmeyeceğini ifade eden Bakan Yıldız, politikalarının ciddi bir kararlılıkla devam edeceğini kaydederek şöyle devam etti:

"2015 yılının sonunda Türkiye'de özellikle Dicle Elektrik, Aras gibi Doğu ve Güney Anadolu Bölgemizde bulunan elektrik dağıtım hizmetlerimizin yine makul kayıp kaçak oranları ile beraber Türkiye'ye o manada katkı koyacağını inanıyorum ve hedefimiz 2015 yılının sonuna kadar bunları belli bir rejime oturtturmak." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız: 'Ortakları KKTC Olacaktır, Ama Türkiye Bu Projenin En Önemli Ulaşım Yeri ve Tüketim... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement