Bakan Yıldız, Rüzgar Enerji Santralinin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız, Rüzgar Enerji Santralinin Açılışını Yaptı

Bakan Yıldız, Rüzgar Enerji Santralinin Açılışını Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Edincik Rüzgar Enerji Santrali’nin açılışını gerçekleştirdi.

10.07.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Edincik Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışını gerçekleştirdi.

56.4 megavatlık kapasitesi ve yaklaşık 60 bin konuta yetecek elektrik enerjisi verebilen Edincik Rüzgar Enerji Santrali, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla hizmete açıldı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Açılış konuşması yapan Edincik Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdürü Ali Hazır, "Tesisimize, 30 megavata ilave olarak 26.4 megavat daha ekledik. 1 yıl içinde bunu da dahil edeceğiz. Diğer ülkelerin çok gerisindeyiz. Sayın Bakanımızın, bürokrasinin kısaltılmasında yapacağı desteklerle bu geriliği aşacağımıza inanıyorum. Rüzgar enerjisiyle elektrik üreterek sürdürülebilir enerjiye katkı sağlıyoruz. Yıllık 203 milyon kilovat elektrik üreteceğiz. Bu tesis için 75 milyon Euro civarında para harcandı. Biz yatırımcılar olarak diğer ülkelere baktığımızda daha alacağımız çok yolun olduğunu görüyoruz. 700-800 megavatlar hayal değil. Tribünlerimizin bulunduğu çevrelerde 16 kilometre yol yaparak bölge halkının hizmetine açtık. Rüzgar enerjisi eken, enerji biçer. Çevreci ve sürdürülebilirlikten yana çalışacağız" dedi.

Daha sonra, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da, konuşmalar gerçekleştirdi. Başkan Uğur, konuşmasında, "Bu gün ilimizde iki aynı enerji tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. Balıkesir, enerji üreten bir il. Biz de, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, TÜBİTAK ile ortak bir proje geliştirdik. Proje kapsamındaki bilim merkezimizin konusu da biyogaz enerji santrali olacak. İlimizde yatırım yapan tüm yatırımcılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, "Bugün Balıkesir'de çevreye itina gösteren 2 enerji üretimi tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada yenilenebilir enerji kaynakları var. Biz hangisini yapacağımızı biliyoruz. Kuşlar yerlerini biliyor. Ne yapmaları gerektiğini biliyor. Trafikte inanamayacağınız kadar çok kuşlar ölüyor. Gelin, tencere ve tavaları hep beraber çalalım. Edirne'den Kars'a bu ülke bizim. Hep birlikte çevreyle ortak projeler yapalım. Tabii kaynaklar da Türkiye'nin zenginliği. İktidara geldiğimizde 19 megavatlık sembolik bir enerji santrali vardı. Bu günkü durumumuz ortada. Ama bu günkü durumumuz bile yeterli değil. Hem ülke, hem de kendi bütçenize katkı sağlıyorsunuz. Dışarıya, 850 milyon dolar para daha az ödedik. Türkiye'deki doğalgaz fiyatları, Avrupa'daki en ucuz ülkedir. Verdiğimiz her para, tüketicinin cebinden çıkar. Açılışlarından iftihar ettiğimiz şirketleri görüyoruz. Bizler, sübvansiyon rakamlarına dikkat etmeliyiz. Böylesine etkili şirketlerin açılışında emeği geçenleri kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, şirket yetkilileri, günün anısına Bakan Yıldız'a ve protokol mensuplarına plaket takdim etti. Daha sonra, protokol mensupları tesisin açılış kurdelesini kesti. Bakan Taner Yıldız ve beraberindekiler, açılış töreninin ardından rüzgar tribünlerini inceledi ve şirket yetkilileri çalışmalarıyla alakalı sunum yaptı. Bakan Yıldız, programın ardından, geldiği helikoptere binerek bölgeden ayrıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, Rüzgar Enerji Santralinin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement