Bakan Yıldız: ''Yetkinizi devredin, kenara çekilin diyorlar'' - - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldız: ''Yetkinizi devredin, kenara çekilin diyorlar'' -

Bakan Yıldız: \'\'Yetkinizi devredin, kenara çekilin diyorlar\'\' -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz, bu ülkeye yalnızca asfalt döküp, kaldırım taşlarını düzenli koyup çimen sermeye gelmedik.

18.03.2014 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz, bu ülkeye yalnızca asfalt döküp, kaldırım taşlarını düzenli koyup çimen sermeye gelmedik. Biz, kendi insanımızla şeffaf yapımızla yasamaya da yürütmeye de yargıya da hukuk kuralları içinde davranmalarını söylemeye geldik" dedi.

Yıldız, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'nin Tomarza ilçe meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok büyük bir badireden geçtiğini söyledi.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere gittikleri her il ve ilçede çok büyük bir teveccühle karşılaştıklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"İşte bu yüzdendir ki siz, bu hükümete, bu ülkeye, geleceğimize sahip çıktığınız için Allah'ın izniyle sırtımız yere gelmez. Biz aldatmaya değil, dürüst ve şeffaf davranmaya geldik. Her şeyimiz açık. Her şeyimiz ortada ve AK Parti'ye sürekli oynanmak istenen oyunların elbisesi değişik. Bazen asker, bazen sivil elbiseyle, bazen de başka şekilde geliyorlar. Biz, bu ülkeye yalnızca asfalt döküp, kaldırım taşlarını düzenli koyup çimen sermeye gelmedik. Biz, kendi insanımızla şeffaf yapımızla yasamaya da yürütmeye de yargıya da hukuk kuralları içinde davranmalarını söylemeye geldik."

Son dönemde demokrasi, hukuk ve adaletin istismar edildiğini belirten Yıldız, halkın son genel seçimlerde AK Part'ye bu ülkenin idaresine irade koyması için yetki verdiğini vurguladı.

Millettin verdiği yetkiyi devralmak isteyenlerin olduğunu dile getiren Yıldız, "Aslında meselenin özeti bu, 'yetkinizi devredin, kenara çekilin çünkü biz sizi sevmiyoruz' diyorlar. Türkiye'de herkes istediği partiye özgürce oy kullanabilir. Yüzde 50 AK Parti diyor, diğer yüzde 50 'hayır, AK Parti değil, diğer partiler' diyor. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Öpüp başımızın üstüne koyuyoruz. Peki diğer partiler neden saygıyla karşılamıyorlar? Neden panik yapıyorlar, endişe ediyorlar? 30 Mart'a kadar bize 30 ömür biçtiler ama hiçbirinde başarılı olamadılar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Yıldız: ''Yetkinizi devredin, kenara çekilin diyorlar'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement