Bakan Yılmaz'a Yeni Görev - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz'a Yeni Görev

TBMM Başkanlığı yapan, 61 ve 64'üncü hükümetlerde Mili Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz, yeni hükümetin Milli Eğitim Bakanı oldu.

24.05.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanlığı yapan, 61 ve 64'üncü hükümetlerde Mili Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz, yeni hükümetin Milli Eğitim Bakanı oldu.

Yılmaz, 1961'de Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulunda öğrenim gördükten sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesini bitirdi. Yılmaz, İstanbul Yüksek Denizcilik Okulu (İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi) Makine Bölümünden 1982'de, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987'de mezun oldu.

İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı yüksek lisans yapan Yılmaz, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı.

Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet veren Yılmaz, 31 Aralık 2002'de Denizcilik Müsteşarı oldu. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten İsmet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114'üncü maddesi uyarınca bağımsız olarak 8 Mayıs 2007'de Ulaştırma Bakanı oldu. 1 Kasım 2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanan Yılmaz, 2011 Genel Seçimi'nde AK Parti Sivas Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

61. Hükümet'te Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlenen Yılmaz, 1 Temmuz 2015 - 17 Kasım 2015 tarihlerinde TBMM Başkanlığı görevini yürüttü. 64. Hükümet'te yeniden Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Yılmaz, 65. Hükümet'in Milli Eğitim Bakanı oldu.

Evli ve üç çocuk babası olan Yılmaz, İngilizce biliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz'a Yeni Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement