Bakan Yılmaz Bitlis'te - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz Bitlis'te

Bakan Yılmaz Bitlis\'te

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vehimlerin temelsiz ve dayanaksız olduğunu Şivan Perver'in kendi anadili ile şarkı söylemesi ve İbrahim Tatlıses'in ona eşlik etmesi ile gördüklerini belirterek, "Korkularla yaşayanlar kendi özgürlüklerini...

17.11.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vehimlerin temelsiz ve dayanaksız olduğunu Şivan Perver'in kendi anadili ile şarkı söylemesi ve İbrahim Tatlıses'in ona eşlik etmesi ile gördüklerini belirterek, "Korkularla yaşayanlar kendi özgürlüklerini sınırlar" dedi.

Çeşitli programlara ve açılışlara katılmak için karayolu ile Muş'tan Bitlis'e gelen Bakan Yılmaz, Bitlis Valiliği önünde Vali Veysel Yurdakul ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Valilik makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, bir yere hizmet etmenin o yeri sevmekten geçtiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Bugün Siyaset Akademisi'nde bilgilerimizi paylaşmak üzere Bitlis'e geldim. Daha önce denizcilik müsteşarı iken Van ve Tatvan'a birkaç kez geldim. Bitlis çok güzel bir beldedir. Ancak severseniz daha da güzel olur. Cennet gibi yer olsa da orayı sevmezseniz size cehennem gibi gelir ve orayı terk edersiniz. Ancak en kötü yer bile olsa siz orayı severseniz orası da size cennet gibi gelir. Güzellik kişinin sevgisinden geçer" dedi.

Bakan Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini de değerlendirerek, "Birlikten ne zarar çıkar? Şiwan Perwer 30 yıl önce söyleyemediği şarkısını kendi ana dili ile söylemesinden ne çıkar? Vehimlerimiz Türkiye'yi geriye götürdü. Bu vehimlerden kurtulduğumuz sürece Türkiye ileriye gider. Dolayısıyla dün Diyarbakır'da birlik ve beraberlik oldu. Bin yıldır hısım olanları, biz bu süreçle ortak medeniyet kurduk. Biz hısım olduk. Her aileye bakın, ya kardeşidir, ya eşidir. Birisi Kürt'tür, birisi Türk'tür, Laz'dır, Çerkez'dir. Ama beraber yaşıyorduk. Hısım olanların dışarıdan etki ile hasım olamayacağını göstermesi açısından dünkü Diyarbakır güzel bir örnek olmuştur. İnşallah bu milletin birliğini, beraberliğini dışarıdaki güçler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bozamayacaklardır. Biz vehimlerimizin temelsiz ve dayanaksız olduğunu, Şiwan Perwer'in kendi anadili ile söylemesi, İbrahim Tatlıses'in ona eşlik etmesi ile gördük ki, korkularla yaşayanlar kendi özgürlüklerini sınırlar. Bugünkü Türkiye her zamankinden daha özgür ve kendine güveni gelmiştir. Türkiye'nin birliğini ve dirliğini güçlendiren her hareket doğrudur. Dolayısıyla Diyarbakır'ı da böyle değerlendirmek lazımdır. Bunu eleştirenle hala geçmişin vehimlerinden kurtulamamış olanlardır" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Başbakan, 'dağdakiler inerek, cezaevleri boşalacak' söylemlerinden yola çıkarak gündemde af mı var?" sorusunu da cevaplayan Bakan Yılmaz, "Çözüm süreci henüz devam ediyor. Biliyorsunuz güzel bir söz var. 'Kasaptaki ete soğan doğranmaz' diye. Dolayısıyla henüz böyle bir ortam oluşmadı. Ancak bu millet huzur ortamı olduğunda bunu da düşünür ve yerine getirir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, acemi birliklerinin küçük illere taşınması ile ilgili soruya ise, Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konudaki çalışmalarının halen devam ettiğini belirterek, "Hiçbir askeri birlik şehrin içine kurulmadı. Şehirler büyüyünce askeri birlikler şehirlerin içinde kaldı. Dolayısıyla askeri birliklerin atış yapabilmeleri ve eğitim alabilmeleri kısıtlandı. Genelkurmay Başkanlığımız şehir içinde kalan askeri birliklerin şehir dışına çıkarılması ile ilgili bir çalışma başlattıklarını biliyoruz. Biz de Bakanlık olarak şunu dile getirdik. Bu taşıyacağınız İstanbul, Ankara gibi nüfusu yoğun illerden alınarak, küçük illerde kurulması daha doğru olacaktır dedik. Böylelikle hem büyükşehirlerin bu yükü azalmış olacak, hem de küçük illerin gelişmeleri sağlanacaktır. Bu şekilde bölgesel kalkınmışlık farkını da ortadan kaldırmış olacağız. Genelkurmay Başkanlığımız bu konuda master planı hazırlıyor" şeklinde cevapladı.

Bakan Yılmaz'a buradaki açıklamalarının ardından Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından ziyareti anısına Ahlat Bastonu hediye edildi. Bakan Yılmaz ise, Vali Yurdakul'a Bakanlığının logosunun yer aldığı bir tabak hediye etti.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda yapılan 'Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Burada Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz'ün ardından konuşan Bakan Yılmaz, son yıllarda savunma sanayinin geliştiğini, artık kendi helikopterini ve tankını üreten bir ülke haline geldiğini söyledi. Bakan Yılmaz, toplantının ardından AK Parti Bitlis İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi' toplantısına geçerek kapanış programına katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz Bitlis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement