Bakan Yılmaz: 'Böyle Bir Operasyon Yapılacağı Biliniyordu' - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: 'Böyle Bir Operasyon Yapılacağı Biliniyordu'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 14 Aralık operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Böyle bir operasyon yapılacağı iki gün öncesinden biliniyor ve ortada bir örgüt yok” dedi.

14.12.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yılmaz, Ankara’dan karayolu ile Sivas’ın Zara ilçesine gelerek AK Parti Zara İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongre sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, bedelli askerlik gelecek paranın Milli İstihbarat Teşkilatı’na aktarılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Öyle bir şey yok. Savunma sanayi fonunda olacak. Bu fonun nereye harcanacağı belli bunların içerisinde Silahlı Kuvvetlerimiz, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları var. Dolayısıyla kanunla yasayla bu fonun kaynaklarının nereye harcanacağı belli bunun dışında doğrudan bir yere para aktarma yok. Ulusal güvenlikle İlgili MİT’in, emniyetin talebi gelir değerlendirilir, eğer uygun görülürse onlara da kaynak tahsis edilir ama doğrudan bir kaynak aktarma değildir” dedi.

14 ARALIK OPERASYONU

Bakan Yılmaz, "Sabaha karşı gerçekleştirilen 14 Aralık operasyonuyla" ilgili bir soru üzerine, gözaltı ile ilgili hakimin kararına baktığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Gözaltıyla ilgili hakimin vermiş olduğu kararın şöyle bir gerekçesine baktım. Diyor ki ‘Örgüt kurarak örgüt marifetiyle bir örgüt oluşturuldu. Bu örgüt tehditle yıldırmayla baskıyla ve sahte belgelerle üretilen ve kişilerin de özgürlüklerinin kısıtlanması suretiyle hukuka aykırı fiillerde bulunduğu bundan dolayı da ilgili kişilerin gözaltına alınması doğrultusunda bir karar verildi’. Şimdi burada ne diyor, sahte belge düzenlendi diyor. Şimdi bir bakalım hangi sahte belge düzenlenmiş. Başka ne diyor kişiler özgürlüklerinden alıkonuldu diyor. Bilen var mı? Hangi kimsenin özgürlükten dolayısıyla bir incelemede bir araştırma da çıksın hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlükten alıkonuldu bu ortaya çıksın ondan sonra da vatandaşlarımız görecektir. Ancak, vatandaşlarımız şunu da göz ardı etmesin. Böyle bir operasyon yapılacağı iki gün öncesinden biliniyor ve ortada örgüt yok.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun operasyon ile ilgili ‘ Bu bir darbe girişimidir’ sözü ile ilgili de Yılmaz, “İki gün önceden bilinen bir şey. Darbenin nasıl olduğunun en iyisini Kemal Kılıçdaroğlu bilir. Bir de milletimiz çok iyi bilir. Milletimiz de iyi bildiği için herkese hak ettiğini verir” şeklinde konuştu. 

MUHAMMED YASİR AYDOĞAN -UĞUR YİĞİT

Bakan Yılmaz: \'Böyle Bir Operasyon Yapılacağı Biliniyordu\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: 'Böyle Bir Operasyon Yapılacağı Biliniyordu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement