Bakan Yılmaz: "Diyarbakır Adayı Olmak Şeref" - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: "Diyarbakır Adayı Olmak Şeref"

Bakan Yılmaz: "Diyarbakır Adayı Olmak Şeref"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bingöl Milletvekili olmak bir şeref olduğu gibi, Diyarbakır Milletvekili olmak da ayrı bir şeref" dedi.

07.05.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran Genel Seçimlerinde Diyarbakır'dan AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz A Haber'e konuştu.

"Diyarbakır bir GAP ili. GAP Eylem Planımız kapsamında da, Kalkınma Bakanlığının koordine ettiği eylem planları kapsamında da Diyarbakır'a çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz" diyen Bakan Yılmaz, Silvan Barajı, Batman sağ sahil – sol sahil sulamalarının başta olmak üzere, Diyarbakır'ı ilgilendiren çok sayıda projeyi de Kalkınma Bakanlığı olarak takip ettiklerini kaydederek şöyle dedi:

"Diyarbakır adayı olmak gerçekten bir şeref. Bingöl Milletvekili olmak bir şeref olduğu gibi, Diyarbakır Milletvekili olmak da ayrı bir şereftir. Her şeyin odağında da istihdam var. Diyarbakır'da bugün yüz kişi çalışma çağında ise bunun ancak otuzu maalesef fiilen çalışıyor. Diyarbakır bunu hak etmiyor. Bir taraftan çözüm süreci, diğer taraftan yeni GAP Eylem Planımız, teşvik politikalarımız, yeni bir takım bölgesel gelişme enstrümanlarımız; Kalkınma Ajansı, Cazibe Merkezi, SODES gibi birçok programımızla Diyarbakır'ın kalkınmasını önümüzdeki süreçlerde hızlandıracağız inşallah. Bunu yaparken de Diyarbakır'ın o asli değerlerini de hiç aklımızdan çıkartmayacağız.

Çözüm süreci AK Parti'nin başlattığı, ismini koyduğu ve bugünlere getirdiği bir süreç. Seçimin sonucu ne olursa olsun, hangi parti meclise gelirse gelsin AK Parti bu çözüm sürecinin taşıyıcısı olmaya devam edecektir. Bu tür zor meselelerde güçlü hükümetlere ihtiyaç vardır. İstikrarlı, kararlı ve güçlü hükümetlere ihtiyaç vardır. Geçmişte de çözüm sürecine benze çabaları rahmetli Özal, rahmetli Erbakan denediler ama olmadı. Niçin olmadı? Arkalarında çok büyük bir siyasi destek bulamadılar. Bu gün AK Parti aslında o desteği temsil ediyor. Ve çözüm sürecini biz inşallah sonuçlandıracağız. Diğer partiler ne derlerse desinler. Çünkü milletimiz çözüm sürecini istiyor. Barış içinde huzur içinde bir seçim olsun. Kimse kimseye baskı yapmasın. Kimse kimsenin iradesine ipotek koymasın. Bütün vatandaşlarımız özgür iradesiyle 7 Haziran günü sandığa gitsinler istiyoruz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: 'Diyarbakır Adayı Olmak Şeref' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement