Bakan Yılmaz DÜ'yü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bakan Yılmaz DÜ'yü Ziyaret Etti

Bakan Yılmaz DÜ\'yü Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti hükümetleri olarak son 12 yılda üniversitelere çok muazzam yatırımlar yaptıklarını belirtti.

22.05.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Cevdet Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Acil ve Travmatoloji Hastanesi ile Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. İlk olarak rektörlüğü ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve rektör yardımcıları tarafından karşılandı.

"Üniversiteler kalkınma kurumlarıdır"

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, son 12 yılda hükümetlerinin bölgeye bakış açısını her alanda olduğu gibi üniversitelere de yansıttığını belirterek, "Bir taraftan üniversiteyi olmayan illere yeni üniversiteler kurarken, diğer taraftan eski üniversitelere de ilave yatırımlarla ciddi bir şekilde büyümesini sağladık. Dicle'de bunlardan biri. Çok hızlı bir şekilde büyüdü ve gelişti. Yatırımlar arttı, öğrenciler arttı, personel sayısı arttı. Ar-Ge merkezleri, kongre merkezi ve tıp alanındaki altyapısı ile çok farklı hizmetler verir bir hale geldi. Bunlar son dedece önemli. Biz üniversiteleri sadece eğitim kurumları olarak görmüyoruz. Aynı zamanda araştırma, bilgi ve teknoloji üreten merkezler olarak görüyoruz. Bununla da kalmıyor aynı zamanda bir kalkınma kurumu olarak görüyoruz üniversiteleri. İçinde bulunduğu bölgenin sorunlarını tespit eden, elindeki insan kaynağı ile buna yönelik projeler geliştiren kurumlar olarak algılıyoruz. Üniversiteler aynı zamanda kalkınma kurumlarıdır."

Üniversitelere Muazzam Yatırımlar Yaptık

Son dönemlerde giderek girişimci üniversite denilen kavramın da geliştiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Bu daha çok proje ve fikir geliştiren ve kaynak üreten üniversite kavramı demek. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki yıllarda daha iyi göreceğiz. Son 12 yılda üniversitelere çok muazzam yatırımlar yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da. Şimdi önümüzdeki dönemde bu üniversitelerin ekonomiye ve topluma daha fazla katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Böylelikle hem üniversiteler daha fazla işlevlerini yerine getirmiş olacaklar hem de etraflarındaki sosyo ekonomik gelişmelere daha fazla müdahil olmuş olacaklar" dedi.

Saraç: Taleplerimiz Geri Çevrilmiyor

Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç ise, Kalkınma Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerinde bir istediklerini ancak Bakanlığın kendilerine 10 kat daha fazlasını verdiğini belirterek, taleplerinin hiçbir zaman geri çevrilmediğini ifade etti. Bölgenin ihtiyacı ve halka yönelik her türlü taleplerinin fazlasıyla geri döndüğünü anlatan Rektör Saraç, "Örneğin, yapılan yatırımlar sonucunda şu an 400 civarında yoğun bakım kapasitemiz var. Halen bile hastanemiz yüzde 120 dolulukla çalışıyor. Bu şunu gösteriyor, bu kadar ciddi bir ihtiyaç ve eksiklik vardı. Makine ve teçhizat olarak Türkiye'nin birçok ilinde olmayan cihazlarla desteklendi üniversitemiz hastaneleri. Yine 94 yılında başlanan kalp hastanesi artık espri konusu olmuştu. Bu talebimizi de ilettik. Şu an Türkiye'de İstanbul'dan sonra örneği olmayan bir kalp hastanesi var" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindeki AK Parti Diyarbakır Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Vali Hüseyin Aksoy ile Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, önce DÜ Acil ve Travmatoloji Hastanesi, daha sonra ise Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Yılmaz DÜ'yü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement