Bakan Yılmaz'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz'ın Kabulü

Bakan Yılmaz\'ın Kabulü

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov'u kabul etti.

20.09.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov'u kabul etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz, eğitim ilişkilerinin geliştirilmesi ve nezaket ziyaretinde bulunan Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov ile makamında bir araya geldi.

Bakan Yılmaz görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki her alanda olduğu gibi eğitim alanındaki ilişkilerinin çok iyi seviyede devam ettiğini belirterek, bunları çok daha ileriye götürmek için üzerlerine düşenleri yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Azerbaycan'a yaptıkları ziyareti hatırlatan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu ziyaretimizde hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de eğitim bakanı ile görüştük. Dolayısıyla bizim ilettiğimiz hususların her birinin yerine getirilmesi için irade belirtildi. Şimdi bundan sonra bize düşen, siyasi iradenin kararlarının takibini yapmaktır. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu yerine getireceğiz."

Büyükelçi Baghirov da Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmesinden dolayı Bakan Yılmaz'ı tebrik ederek, görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Baghirov, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, dünyada ikinci örneği olmayan ilişkiler olduğunu vurgulayarak, "Özellikle bu günlerde bu ilişkilerin daha da gelişerek, devam ediyor olması bizleri çok sevindiriyor. Bu ilişkileri daha da ileriye götürmek bizim görevimizdir." ifadesine yer verdi.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazandığı günden beri özellikle eğitim alanında Türkiye ile çok güzel ilişkiler geliştirdiğini aktaran Baghirov, Azerbaycan'daki bugünkü kadroların birçoğunun zamanında Türkiye'deki okullardan mezun öğrenciler olduğunu belirtti.

Büyükelçi Baghirov, Azerbaycan olarak, Milli Savunma Bakanlığı döneminde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanı olarak da Bakan Yılmaz'dan her zaman destek gördüklerini dile getirerek, teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement