Bakan Yılmaz, Lice'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz, Lice'de

Bakan Yılmaz, Lice\'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesini ziyaret etti.

08.05.2015 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Milletvekili adayları Mehmet Salim Ensarioğlu, Durdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Netice Arslan, Mustafa Elgörmüş, Abbas Barış, Alaattin Parlak ile birlikte Lice'yi ziyaret etti.

Bakan Yılmaz, adaylar birlikte ilk olarak Hükümet Konağı'nı ziyaret etti. Kaymakam Osman Uğurlu, Bakan Yılmaz'a, Lice'nin tarihi, kültürel ve ekonomik ile sosyal alanda yapılan çalışmaları slayt eşliğinde brifing verdi.

Bakan Yılmaz, Brifingin ardından yaptığı konuşmada, Lice'nin gerçekten tarihi bir mekan olduğunu ifade ederek, "Buralardan birçok medeniyet gelmiş geçmiş. Lice Büyük İskender'e dayanan bir geçmişe sahip. Ashab-ı Keyf gibi çok önemli bir mekandan bahsediyoruz. Antik şehirler, antik mağaraların olduğu bir ilçe, diğer taraftan tarihi güzellikleri olan bir yer. Ben çocukluğumda Lice'nin üzümlerini gayet iyi hatırlarım. Gerçekten çok güzel kaliteli üzümleri olurdu. Meyveciliğe ve hayvancılığa çok uygun bir yöremiz" diye konuştu.

Son 30 yılda Yaşananlardan En Çok Lice Etkilendi

Lice'nin çok fazla göç veren bir yöre olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, "Son 30 yılda yaşadıklarımızın en fazla etkilenen yer Lice'dir. Geçmişte birtakım yanlış uygulamalara maruz kalmış bir ilçemiz. Bunun sonuçlarını halen görüyoruz. Yaşadığımız birtakım sorunların temelinde geçmişte yapılanlar var. Fakat biz şuna inanıyoruz. Bugün yaptığımız doğruların faydalarını gelecekte göreceğiz. Bugün dolayısıyla biz sabırla ve ısrarla doğruları yapmaya inşallah yapmaya devam edeceğiz. Halkımıza saygı göstereceğiz, halkımızın hizmetinde olacağız. Lice'yi tekrar kalkındıracağız. Lice'nin imkanlarını genişletmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Devam Eden Bir Çözüm Süreci Var

Bakan Yılmaz, Türkiye'de şuan devam eden bir çözüm sürecinin olduğuna değinerek, "Hükümetimiz karalı bir şekilde bu süreci devam ettiriyor. Son ilan ettiğimiz seçim beyannamesinde de biz bunun altını çok gülü bir şekilde çizdik. Ayrıca bizim seçim beyannamemizin demokrasi, hukuk, ekonomik ve kalkınma anlamında bütün boyutlarına baktık. Bunlar çözüm sürecine ilişkili durumlardır. Biz bir taraftan özgürlükleri genişletelim diyelim. Bir taraftan hak ve hürriyetleri güçlendirelim. Diğer taraftan ülkemizi büyütelim, refahımızı artıralım. Ülke içindeki dengesizlikleri azaltalım. Dengeli ve topyekun bir kalkınma sağlayalım. Kalkınma kavramı da aslında bütün bunları içeren bir kavram" dedi.

Kalkınma Sadece Ekonomi Değil

Kalkınmanın sadece ekonomi olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Kalkınma içinde sosyal adalet, çevreye saygı, Kültürel değerleri koruyup, geleceğe taşımak var. Temel hak özgürlüklere ve insana saygı var. Dolayısıyla bütün bunları içeren bir kalkınma anlayışımız var" dedi.

Lice'nin Kalkınması İçin Gayret Sarf Edeceğiz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Lice bölgesinde kalkınma sağlamak için gayret sarf edeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Lice'de proje koordinasyon birimimizin olması çok güzel bir şey. Biz bölge içindeki dengesizlikleri de gidermek durumundayız. Lice'ye önümüzdeki dönemlerde daha çok değer vereceğiz. Yatırımcıyı çekmek için gayret göstereceğiz. Yeni yapılacak Lise ile derslik sayısı çok makul bir seviyeye gelecek. Eğitimde çok iyi bir aşamaya gelmiş durumdayız. Doktor sayısını mukayese ettiğimizde çok iyi yerlere geldik. Lice'yi çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamı ile turizm açısından da değerlendirmemiz lazım. Bu kadar değerli varlıkların üzerine oturuyoruz ancak yeterince tanıtmıyoruz, değerlendirmiyoruz. Çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamında bir taraftan turizmi geliştirmemiz lazım, bir taraftan tarım ve hayvancılığı daha fazla katma değer üretecek şekilde geliştirmemiz, bir yandan da mermeri ile ön plana çıkan Lice'nin sanayi tesislerini de geliştirmemiz lazım.

Lice Süreçle Birlikte İyi Bir Noktaya Gelecek

Herkesin siyasi görüşü kendinedir. Kim neye inanıyorsa gitsin savunsun. Kime inanıyorsa gitsin oyunu versin. Ama bir yandan da bölgemizde istihdamı artırmamız lazım. Buralarda neredeyse nüfus kalmadı. Buralarda üretim ve kalkınma olmadan her geçen gün daha da geriye gidecek. Dolayısıyla biz istiyoruz ki Lice süreçle birlikte teşvik politikamız, kalkınma ajansımız, GAP İdaresi ile çok daha iyi bir noktaya gelecek" dedi.

Ahmet Kaya'nın Türküsüne Eşlik Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra Lice'deki Aile Destek Merkezi (ADEM)'i ziyaret etti. Sınıfları tek tek gezen ve kursiyerlerle yakından ilgilenen Bakan Yılmaz, gitar ve saz kursuna giden öğrencilerin seslendirdiği Ahmet Kaya'nın türküsüne alkış tutarak, eşlik etti. Bakan Yılmaz, bu vesile ile rahmetli Ahmet Kaya'yı andı. Kitap okuyan öğrencilerle de yakından ilgilenen Bakan Yılmaz, öğrencilerle masa tenisi oynadı. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı binasına geçen Bakan Yılmaz, ilçe kadın kolları tarafından çiçek verildi.

İlçe Teşkilatı ziyaretinde kadınlara seslenen Bakan Yılmaz, "Kadınlarımızın sosyal hayatlarını zenginleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Kadınların eğitimi ve iş gücüne katılımları bizim için ç ok önemlidir. Kadınların giderek, çok daha güçlü ve kararlı bir noktaya gelecek. Ak Parti olarak her zaman kadınlara destek verdik. Destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz, Lice'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement