Bakan Yılmaz, Parlak'ın Seçim Bürosunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Bakan Yılmaz, Parlak'ın Seçim Bürosunu Ziyaret Etti

Bakan Yılmaz, Parlak\'ın Seçim Bürosunu Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak’ın seçim bürosunu ziyaret etti.

20.05.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak'ın seçim bürosunu ziyaret etti.

Yenişehir ilçesinde bulunan seçim bürosunda seçmenler ile sohbet eden Bakan Yılmaz, partililerden AK Parti'nin yaptığı icraatları hayatlarından örnek vererek anlatmasını istedi. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada yeni yetişen neslin AK Parti hükumetini öncesini bilmediklerini belirterek, "Hastaneler, okullar, yollar hep böyleydi, yasaklar yoktu zannediyorlar. Türkiye hep böyleydi zannediyorlar. Onlara eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi kendi hayatınızdan özellikle anlatmanızı istiyorum" dedi.

Demokrasilerde herkes kendi hakkını savunabildiğini önemli olan başkasının hakkını savunabilmek, hukukunu özgürlüğünü gözetmek olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bunu yapmıyorsanız sizin demokratik bir zihniyetiniz yok demektir. İsminizde demokrasi olsun olmasın hiç fark etmez. Yeni bazı düzenlemeler yaptık. İnsanımızın hakkını korumak için devlet olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Diyarbakır'da 6-7 Ekim hadiseleri yaşandı birileri geldi yaktı yıktı. Biz AK Parti olarak sorun çıkaran bir parti değiliz biz sorun çözen bir partiyiz."

Çözümlerden beslenen bir parti olduklarını ifade eden Bakan Yılmaz, AK Parti'nin inşa etmeye devam edeceğini vurguladı. Bakan Yılmaz, yapılan yeni düzenlemelerde devletin güvenliğini değil ferdin güvenliğini öncelediklerini kaydederek, şöyle dedi:

"Devletin birinci vazifesi insanın emniyetini sağlamaktır. Düzenlemeleri yaptık bunları kararlı bir şekilde uygulayacağız. Hiç kimseye de meydanı bırakmayacağız. Sandıklara herkes gider hür iradesi ile oyunu kullanır, bize oy vermişse biz seviniriz, vermemiş ise de saygı duyarız. Hiç bir zaman bize oy vermedi diye halka kızmayız. 'Biz de bir eksik var' deriz ama bazı partiler var o eski Türkiye'nin partileri halk kendilerine oy vermediklerinde şunu düşünüyorlar 'biz eksiğiz yanlış yaptık demiyorlar' halk yanlış yaptı diyorlar. Biz öyle bir parti değiliz. Bizim rotamızı çizen halktır. Biz halkın vereceği bütün kararlara saygı duyuyoruz ama halka baskı kurmaya çalışanlara da hep birlikte göğsümüzü gereceğiz."

Yenişehir ilçe seçim bürosunda seçmenlere seslenen AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Alaattin Parlak da, çözüm sürecinin sosyal, siyasal ve kültürel boyutlarının toplumun farklı kesimleriyle de istişare edilmesi gerektiğini ifade etti. Parlak, "Şiddete ve savaşa karşı barışın sesini yükseltmek için bir ve diri olmalıyız. Gelecek yarınlar için barış diye haykırmalıyız. Şiddeti bırakıp, silahları susturduğumuz zaman konuşmayı denediğimizde sorunlar büyük ölçüde çözülür. Çözüm sürecinin teminatıyız. Süreci başlatan parti olarak barış ve kardeşliği getirecek olan da AK Parti'dir" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Yılmaz, Parlak'ın Seçim Bürosunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement