Bakan Yılmaz, Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz, Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bisiklet dağıtım töreninin yapıldığı alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın tören alanına gelişi Bakan Yılmaz'ın konuşması Bakan Yılmaz'ın bisiklete binmesi Kütüphane açılışı Bakan Yılmaz, sağlıklı yaşam için pedal çevirdi Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Çocuklarımıza bu bisikletleri veriyoruz.

23.04.2016 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bisiklet dağıtım töreninin yapıldığı alan

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın tören alanına gelişi

Bakan Yılmaz'ın konuşması

Bakan Yılmaz'ın bisiklete binmesi

Kütüphane açılışı Bakan Yılmaz, sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

"Çocuklarımıza bu bisikletleri veriyoruz. Çocuklar bizim en büyük servetimiz, en büyük değerimiz. İstiyoruz ki çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, şiddetten, kavgadan uzak bir ortamda çok iyi bir şekilde yetişsinler. Hem sağlıklı olsunlar, sağlıklı yetişsinler hem de bilgili yetişsinler, iyi eğitilsinler. İnanın geleceğimiz çocuklarımıza bağlı"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çocuklarımıza bu bisikletleri veriyoruz. Çocuklar bizim en büyük servetimiz, en büyük değerimiz. İstiyoruz ki çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, şiddetten, kavgadan uzak bir ortamda çok iyi bir şekilde yetişsinler. Hem sağlıklı olsunlar, sağlıklı yetişsinler hem de bilgili yetişsinler, iyi eğitilsinler. İnanın geleceğimiz çocuklarımıza bağlı." dedi.

Yılmaz, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtılması için Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşama dikkat çekti. Sağlığın insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Yılmaz, "Hükümet olarak da başından beri en fazla önem verdiğimiz, üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi de sağlık olmuş. Türkiye'nin dört bir yanına hastaneler inşa ettik, ilaç meselelerinde farklı yöntemler geliştirdik, sağlık sigortasında çok önemli adımlar attık, tedavi hizmetlerinde bugün çok şükür Türkiye dünyaya örnek olabilecek bazı çalışmalar yapıyor. Bunlar iftihar ettiğimiz gelişmeler." ifadelerini kullandı.

Mümkün olduğunca insanların hastanelere gitmemesi için uğraştıklarını belirten Yılmaz, bunun için de tedbirler aldıklarını aktardı. İnsanların hastalanmaması için iki temel konu belirlediklerini dile getiren Cevdet Yılmaz, "Bir tanesi sağlıklı beslenmek. Bu çerçevede okul kantinleri ile ilgili yeni düzenlemeler yaptık. Okullarımızda süt dağıtıyoruz, çocuklarımız süt içmeye alışsınlar diye. Üzüm dağıttığımız dönemler oluyor. Başka bazı tedbirler alıyoruz. Amacımız burada insanımız sağlıklı beslensin, zararlı olabilecek besinlerden uzak dursun. İkincisi de hareketlilik. Maalesef bu modern toplumlar çok hareketsiz toplumlar. Araç gereç çok. Uçaklar, otomobiller... trenler var ulaşımda. Bugün insanlık çok daha ileri bir noktada gelmiş durumda. Refah artıkça herkes araç alıyor, otomobil alıyor bütün bunlar gerçekleşiyor ama bir taraftan da hem çalışma hayatında hem de sosyal hayatta maalesef fazla hareket etmiyoruz" dedi.

Yılmaz, hareketlilik olmayınca insanların obezite ve diyabet gibi birçok hastalıkla karşı karşıya kaldığını anımsatarak, bütün vatandaşları hareketli yaşamaya davet etti.

"Geleceğimiz çocuklara bağlı"

Halk sağlığı anlamında çok güzel bir proje başlattıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde çocuklarımıza, gençlerimize bisiklet dağıtıyoruz. Bingöl'de de 680 çocuğumuza bisiklet dağıtıyoruz. Bu vesileyle tabii Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da tebrik ediyorum. 23 Nisan'ın ruhuna çok uyan bir projeyi burada gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza bu bisikletleri veriyoruz. Çocuklar bizim en büyük servetimiz, en büyük değerimiz. İstiyoruz ki çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, şiddetten, kavgadan uzak bir ortamda çok iyi bir şekilde yetişsinler. Hem sağlıklı olsunlar, sağlıklı yetişsinler hem de bilgili yetişsinler, iyi eğitilsinler. İnanın geleceğimiz çocuklarımıza bağlı."

"Yerel yönetimlerden bisiklet yolu"

Kalkınma Bakanı Yılmaz, insan odaklı bir kalkınma anlayışının merkezinde gençler ve çocukların olduğunu savunarak, çocuklar için ne yapılırsa az olduğunu ve onların da hayatına bir renk katacak, sağlıklarına katkıda bulunacak bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Bisikletleri hayırlı olsun, güle güle kullansınlar" diyen Yılmaz, belediye başkanını işaret ederek, "İmkanı olanlar da kendileri bisiklet alsınlar. Büyükler de bisiklet alsın bisiklet. Diğer taraftan da yerel yönetimlerimiz bu bisikletlerin nerede kullanılacağına ilişkin yeni çalışmalar yapsınlar, bisiklet yolları düşünsünler. Böylece daha keyifli bir ortamda daha sağlıklı bir ortamda yaşama imkanınız olsun" diye konuştu.

Konuşmanın ardından çocuklara bisiklet dağıtan Yılmaz, beraberinde Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve diğer yetkilerle bisiklete binerek, İnönü, Genç, Eğitim ve Kültür caddelerinde sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve SODES programı kapsamında desteklenen "10 Okula Modern Z Kütüphane Projesi" kapsamında Sultan Abdulhamit Han Ortaokulu'nda yapılan kütüphanenin açılışını yapan Yılmaz, ardından Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ile İl Sağlık Müdürlüğüne tashih edilen 8 ambulansı hizmete açtı.

Bakan Yılmaz, Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz, Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement