Bakan Yılmaz: "Suriye'nin Yanında Duranlar Utansın" - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: "Suriye'nin Yanında Duranlar Utansın"

Bakan Yılmaz: "Suriye\'nin Yanında Duranlar Utansın"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün Suriye'nin yanında duranlar utansın” dedi.

25.03.2014 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün Suriye'nin yanında duranlar utansın" dedi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinden Niksar ilçesine geçen Bakan Yılmaz'a coşkulu karşılama yapıldı. Bakan Yılmaz, Amasya Belediyesi Mehteran ekibinin arkasında çok sayıda partiliyle birlikte yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yaparak Niksarlıları selamladı.

AK Parti Niksar Belediye Başkan Adayı Özdilek Özcan ile AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel'in konuşmalarını ardından kürsüye gelen Bakan Yılmaz, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını rahmetle andıklarını ifade ederek, " Sivas'ın yiğit evladı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehit olduğu günün yıl dönümündeyiz. Allah mekanlarını cennet eylesin. 28 Şubat'ta milletinin yanında durdu. Tuzak kuranların yanında durmadı. 'Türkiye İran da olmayacak, Cezayir de olmayacak, Suriye de olmayacak' dedi. Bugün Suriye'nin yanında duranlar utansın" dedi.

"SURİYE HALKININ YANINDA OLDUK"

Bakan Yılmaz, konuşmasında Suriye'ye yönelik eleştirerek sürdürerek, "Suriye'de zalim Beşar Esad kendi halkına kimyasal silahla saldırırken uçakla tankla topla saldırırken yine biz kimin yanında olduk? Suriye halkının yanında olduk. Diğerlerinin hiç birisinin sesi çıkmadı. İşte siz böyle bağımsız dış politika uygularsanız birilerini rahatsız edersiniz. Kuzey Irak'ta petrol anlaşması yaptık. Dış güçlere rağmen yaptık. Biz bu işte bağımsız politikadan dolayı birilerini rahatsız ettik" diye konuştu.

"KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRAN TWİTTER'I DA KAPATIRSIN"

Konuşmasında twitter'a erişim engeline değinen Bakan Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti:

"Eğer eski yönetimler olsaydı inan ki twitterı kapatamazlar, Amerika ne der, batı ülkeler ne der diye bakardı. Ama biz şunu söyledik. Amerikan halkının insan hakkı insan onuru var da Türk halkının insan hakkı, onuru yok mu? Senin Amerikan mahkemelerinin kararına saygı duyacaksın da Türk mahkemesinin kararına saygı duymayacak mısın? İşte bağımsız dış politika uygularsan kendi halkının kişilik haklarına saldıran twitterı da kapatırsın. Bu da bağımsız dış politika."

ATAK HELİKOPTERLE İLGİLİ TARİH VERDİ

Niksar'daki miting programının ardından Erbaa ilçesine geçen Bakan Yılmaz, Akçaabat köftecisinde verilen yemeğe katıldı. Burada basın mensuplarına Atak Helikopterle ilgili tarih veren Bakan Yılmaz, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Savunma sanayi alanında 5 milyarlık bir ciroya ve 1 buçuk milyar dolarlık bir ihracata sahip bir ülkeyiz. Bunun dışında ilgilendiğimiz savunma sanayinin alanları itibariyle dünyada bizimle ilgilenen 5 ülkenin yanında belki bir ülke var veya yoktur. Oysa Türkiye savunma sanayisinde ilgi alanı açısından ilk 10 içerisindedir ve bunlardan da en önemlisi Atak helikopterimiz önümüzdeki aydan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edilme aşamasına gelmiştir. Bu önemli bir aşamadır. Silahlı kuvvetlerimize birincisinin teslim edilmesinden sonra geçen hafta görüştüğümüz Libya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakan Yardımcılarıyla birlikte ilk ihracatımızı inşallah Libya'ya gerçekleştireceğiz. Oysa bu Türkiye'nin en etkin savunma sanayi ürününde ihracat olacaktır. Milletim de ülkemde ne kadar gurur duysa azdır."

Hedef sayı ilgili sorulara ise Bakan Yılmaz, "Hedef sayısı tabi bizim ihracatta Türkmenistan, Azerbaycan, Katar, Suudi Arabistan, Libya, Tunus bütün bu coğrafyadaki bütün kültür coğrafyamızın Türkiye'yi örnek alan ülkelerin hepsine ihracat etme gibi bir düşüncemiz var. Onların da bu yolda bir genel bir yaklaşımı var. Bakalım ne olacak?" diye cevap verdi.

Daha sonra Erbaa ilçesinde düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara seslenen Bakan Yılmaz, Sivas'a hareket etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: 'Suriye'nin Yanında Duranlar Utansın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement