Bakan Yılmaz, temel atma törenine katıldı SİVAS - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz, temel atma törenine katıldı SİVAS

Bakan Yılmaz, temel atma törenine katıldı SİVAS

Bakan Yılmaz, temel atma törenine katıldı SİVAS

21.09.2013 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yılmaz, temel atma törenine katıldı - SİVAS

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

- Bakan Yılmaz: "Bir olursak, birlik olursak, Cenab-ı Allah güç verirse,

Hak ve halk bizimle olduğu sürece inşallah 2023'te Türkiye'yi çağdaş

uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağız. İşte bu çağdaş uygarlık seviyesinin

üzerine çıkabilmek için eğitim kurumlarımızın sayısını artırmak lazım"

SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir olursak, birlik olursak, Cenab-ı Allah güç verirse, Hak ve halk bizimle olduğu sürece inşallah 2023'te Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağız. İşte bu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmek için eğitim kurumlarımızın sayısını artırmak lazım" dedi.

Yılmaz, Hafik ilçesinde iş adamı Nurettin Koçak tarafından yapıtırılan 318 öğrenci kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yurdunun temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Yılmaz, insana hizmet edebilmenin en iyi yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, "İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. İşte o eğitimin alındığı yerler de eğitim yuvalarıdır. Öğrencilerin kalabileceği, barınabileceği, çalışabileceği ortamları sağlamak da bizlerin boynunun borcudur" dedi.

Hükümetin eğitim alanındaki çalışmalarına değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizim dönemimizde her bir öğrenciye, isteyen herkese hiç istisnasız aylık 280 lira veriyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine 560 lira, doktora öğrencilerine ise 840 lira veriyoruz. Üniversiteye giriş sınavında, her puan türünde ilk 100'e giren öğrencilere aylık 840 lira burs veriyoruz. Yine sporu ve sporcuyu desteklemek için amatör spor dallarından herhangi birinde milli olmuş öğrencilerimize de aylık 840 lira veriyoruz. Öğrenim kredisi verilen öğrenci sayısı 2002 yılında 451 bin 550 iken bugün 1 milyon 304 binin üzerindeki öğrenciye kredi ve burs vermekteyiz."

Türkiye'nin 2002 yılında 188 bin 187 öğrencinin kalabileceği yurt kapasitesine sahip olduğunu anımsatan Yılmaz, bunun 301 bin 462'ye yükseltildiğini açıkladı.

Bakan Yılmaz, "80 yılda yapılandan çok daha fazlasını son 10 yılda yaptık. Kredi ve Yurtların kalacak öğrenci sayısı açısından ise 1961 ile 2003 yılları arasında yani bizden önceki yaklaşık 40 yılın içerisinde yaklaşık 2 milyon 243 bin metrekare kapalı alan oluşturulmuşken bizim dönemimizde 2 milyon 845 bin metrekare kapalı alan oluşturduk" diye konuştu.

Sivas'ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurdun yapım çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Yılmaz, "Yurtlarda kalan öğrencilerimizin yaşam standartlarını yükselttik. Bir olursak, birlik olursak, Cenab-ı Allah güç verirse, Hak ve halk bizimle olduğu sürece inşallah 2023'te Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağız. İşte bu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmek için eğitim kurumlarımızın sayısını artırmak lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz, temel atma törenine katıldı SİVAS - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement