Bakan Yılmaz: Temel Hedefimiz Üst Orta Gelir Grubundan Yüksek Gelir Grubuna Geçmek (4) - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: Temel Hedefimiz Üst Orta Gelir Grubundan Yüksek Gelir Grubuna Geçmek (4)

Bakan Yılmaz: Temel Hedefimiz Üst Orta Gelir Grubundan Yüksek Gelir Grubuna Geçmek (4)

Bakan YILMAZ, ÇKA HİZMET BİNASININ TEMELİNİ ATTI Mersin'deki ziyaretlerini tamalayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) hizmet binası ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü binasının temel atma töreni için Adana'ya geldi.

13.08.2015 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan YILMAZ, ÇKA HİZMET BİNASININ TEMELİNİ ATTI

Mersin'deki ziyaretlerini tamalayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) hizmet binası ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü binasının temel atma töreni için Adana'ya geldi. Bakan Yılmaz, kentteki ilk ziyaretini Adana Valiliği'ne yaptı. Vali Mustafa Büyük ile görüşen Bakan Yılmaz, daha sonra temel atma törenine geçti. Törendeki konuşmasına terörü lanetleyerek başlayan Bakan Yılmaz, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Terönün en büyük amaçlarından birinin; ülkenin kalkınma sürecine, gelişmesine ve büyümesine darbe vurmak olduğunu aktaran Yılmaz, "Terör, demokrasiye ve kalkınmaya düşmandır, kalkınma sürecini akamate uğratmaya çalışır. Ne yapılırsa yapılsın, hangi hadiseler olursa olsun, bu ülkeyi geliştirme ve refahını artırma sürecimiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecek" dedi.

ÇKA hizmet binasının yanı sıra, Türkiye TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının da temelinin atıldığını hatırlatan Bakan Yılmaz, bu iki kurumun kalkınmayla yakından ilişkili olduğunu vurguladı. Sağlıklı istatistikler olmadan, düzgün bilgiler temin edilmeden sağlıklı politikalar oluşturulamayacağını savunan Bakan Yılmaz, "Bu, kamu sektörü ve yerel yönetim için de iş dünyası ve herkes için de geçerlidir. TÜİK, bu anlamda çok önemli bir görev icra ediyor. Yöremizle ilgili her yıl daha fazla ve nitelikli istatistikler üretiyor. Yeni hizmet binasında bunu çok daha uygun bir ortamda gerçekleştirmiş olacak. Aynı şekilde ÇKA, bölge için çok değerli bir kurumumuz. 2006'da ilk kurduğumuz ajanslardan biri. Pilot ajans olarak kurduğumuz çok önemli bir kurumsal yapı. İçinde merkezi idare valilerimiz var. Yerel yönetimler, yani belediye başkanlarımız yönetimde. Diğer taraftan iş dünyamız ticaret ve sanayi odalarımız var" diye konuştu.

"TÜM YÖRELERİMİZİN POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRMEMİZ LAZIM"

2023 vizyonu için tüm yörelerin potansiyellerini harekete geçirmek gerektiğini aktaran Bakan Yılmız, şöyle devam etti:

"Bu adeta bir seferberliktir. Sadece İstanbul'un, Ankara'nın, İzmir'in potansiyeliyle Türkiye'yi 2023'e ve ötesine taşıyamayız. Her bir yöremizin üstünlüklerini, varlıklarını, potansiyellerini çok iyi tespit edip bunlar üzerinden politikalar ve projeler geliştirerek, hem bu yörelerimizi daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor, hem de ülkemizi uluslararası alanda çok daha üst bir noktaya taşımamız gerekiyor. Çukurova, Adana ve Mersin illerimiz ile çevresi bu anlamada çok değerli bir coğrafya, stratejik bir konumda. Adeta doğal bir lojistik merkez. Burada herşey var. Lojistik, ticaret, limanlar, deniz bağlantılar ve diğer ulaşım modları ve tarım var. Bu bölgemizde güzellikler ve turizm alanında değerlendirilecek çok önemli potansiyellerimiz var. Bu bölgenin geçmişten gelen ve giderek daha nitelikli hale gelen bir sanayi kültürü var. Kalkınma Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızla bu bölgenin yanında olduğumuzu belirtmek isterim".

ÇKA Başkanı ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise bölgenin sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasına katkı sağlama adına önemli çalışmalara imza atan ÇKA'nın yeni hizmet binasın temelini atmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Adana Valisi Mustafa Büyük de konuşmasına terör olaylarında şehit olan mehmetçiklere başsağlığı dileyerek "Türkiye'de bu tür meselelerin yanında her türlü hizmeti, gelişmeyi kalkınmayı sağlayacak çalışmalar da aralıksız devam ediyor. Bu nedenle mutlu ve memnun olduğumuz bir projenin uygulanması için buradayız" dedi. Daha sonra Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri birlikte butonuna basarak hizmet binalarının temelini attı. Yılmaz ve beraberindekiler, törenin ardından şantiye alanına fidan dikti.

Törene, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Sadullah Kısacık, CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: Temel Hedefimiz Üst Orta Gelir Grubundan Yüksek Gelir Grubuna Geçmek (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement