"Türkiye'nin Dış Politikaları Birilerini Rahatsız Etti" - Son Dakika
Politika

"Türkiye'nin Dış Politikaları Birilerini Rahatsız Etti"

"Türkiye\'nin Dış Politikaları Birilerini Rahatsız Etti"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş Türkiye, birilerini rahatsız etti." dedi.

24.03.2014 23:09  Güncelleme: 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz Suriye'de Suriye halkının yanında olduk, Gazze'de de Filistin halkının yanında olduk, Mısır'da da Mısır halkının yanında olduk işte bu dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş Türkiye'de birilerini rahatsız etti" dedi.

30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Malatya'nın Darende ve Hekimhan ilçelerini ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz akşam saatlerinde Sivas'ın Ulaş ilçesine geldi. İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Ulaş Belediye Başkan adayı İsrafil Göçgün'ün proje tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "AK Parti döneminde büyükşehirlere bakın nüfusu arttı gecekondu azaldı, nüfusu arttı yoksulluk azaldı, enerji tüketimi arttı elektrikler kesilmedi, nüfus arttıkça otomatikman su tüketimi artar sular kesilmedi, otomobiller araçlar arttı ama hava kirliliği artmadı neden çünkü biz yerel yönetimi biliriz emaneti ehline teslim etmek demek oylarını AK Parti adayına vermek demektir. Muhakkak ki hizmetler yerel yönetimde AK Parti'yle gelir ama verdiğiniz her oy sadece yerel seçimlerde hizmetler Ulaş'a gelecekte bundan dolayı oy vereceğim demek değil muhakkak ki bunlar öncelikle talebiniz önce Ulaş'ı, önce evlatlarınızı, önce buranın geleceğini düşünmememiz lazım fakat bunun yanında Türkiye bağımsız mı olacak? Türkiye büyük mü olacak? Bir de Türkiye lider mi olacak? Türkiye mazlum milletlerin umudu mu olacak? Türkiye Türk ve İslam dünyasının gururu mu olacak? Biz buna karar vereceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKALARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"

Türkiye'nin dış politikada ki tutumundan bahseden Yılmaz; "Tam bağımsız ekonomik politika uyguladığımızdan dolayı birileri bundan rahatsız oldu. Ama bilin ki tek başına bağımsız bir politika uygulamadık birde bağımsız dış politika uyguladık. Mısır'da bir seçim yapıldı ve bu seçimde bir kişi Mısır halkı gelsin beni yönetsin diye bir devlet başkanı seçtiler bir yıl zor dayandılar batılı ülkelerinde desteğiyle Mursi'ye darbe yaptılar. Dünyada hiçbir ülke kalkıp da bu darbe diyemedi bir ülke hariç Türkiye 'darbe' dedi. Biz niye darbe dedik çünkü Mısır halkının tercihine saygı gösterdik bizim dışımızda hiç kimse olmadı işte bu bağımsız dış politikası uygulamasıdır. Gazze halkı, Filistin halkı Gazze'de bir başbakan bir yönetici seçtiler Gazze halkı sandığa gitti, oy kullandı ve Gazze halkının yöneticilerini dünya tanımadı tek biz tanıdık eğer Filistin halkının tercihi neyse ona saygı duymak gerekir dedik. Eğer sen Filistin halkının yanındaysan, Mısır halkının yanındaysan bağımsız politika uygularsın. Aynı politikayı biz Suriye'de de uyguladık Allah için Suriye halkının taleplerinin yanında olan kim? 700 bin insan Suriye'den gelen kaçak insanı ülkesinde misafir eden 2.5 milyar doları Suriye halkına harcayan kim? Eğer dış politika uygulamasaydık ya zalim Esad'ın kendi halkına kimyasal silahla saldırmasını görmeyecektik, uçaklarla saldırmasını görmeyecektik üç maymunu oynadı derler ya 'ne gördüm, ne duydum, ne konuştum' diyerekten buna da bağımsız dış politika diyeceklerdi. Biz Suriye'de Suriye halkının yanında olduk, Gazze'de de Filistin halkının yanında olduk, Mısır'da da Mısır halkının yanında olduk işte bu dış politikada bağımsız karar alıp uygulama yeteneğine kavuşmuş Türkiye'de birilerini rahatsız etti" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türkiye'nin Dış Politikaları Birilerini Rahatsız Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement