Bakan Yılmaz: "Yunanistan'ın Ada İşgali Doğru Değildir" - Son Dakika
Politika

Bakan Yılmaz: "Yunanistan'ın Ada İşgali Doğru Değildir"

Bakan Yılmaz: "Yunanistan\'ın Ada İşgali Doğru Değildir"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yunanistan’ın iki adayı işgal ettiği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

11.08.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yunanistan'ın iki adayı işgal ettiği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçimde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması nedeniyle Sivas Valisi Alim Barut'u teşekkür etmek amacıyla makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz, seçimlerden bekledikleri oranda oy aldıklarını söyledi. Yılmaz, "Demokrasiler yüzde 50.1 oy alabilmek olağanüstü bir başarıdır. İkinci turda böyle değildir çünkü ikinci turda çaresiz kalan insanlar diyelim bir adaya verdi kendi adaylar elendi. Elendikten sonra istemeyerek, ikisinden biride budur diyerek oyunu veriyor. Sanki ikinci turda kendilerince ehveni şer var. Fakat birinci turda kesinlikle bu diğerlerinin içinde en iyisidir yani bununla benin yarına olan umutlarım artar diyenler gidip oy veriyor. Dolayısıyla benim aklımdan geçen 53 gibi bir rakamdı. Sayın Başbakanımızın Rizeli olmasından dolayı, dolayısıyla beklediğimiz oy oranı alınmıştır" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması isteğiyle 'Yunanistan Türkiye'ye ait iki adayı işgal edip karakol mu kurdu?' soru önergesine cevap veren Yılmaz şunları söyledi:

"Mümkünatı var mıdır? Doğru değildir hiç öyle bir durum yok. Şimdi gördüm gazetelere bakarken iki ada ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'na bir soru önergesi verilmiş. Yani inanıyor musunuz buna? Yunanistan ekonomik krizde daha henüz çıkamamış Türkiye'den çok çok zayıf ne yapacak mümkünatı var mı? Doğru değildir" dedi.

Bakan Yılmaz, daha sonra Vali Alim Barut ile birlikte Sivas İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ı ziyaret etti. Çalışkan günün anısına Bakan Yılmaz'a plaket takdim etti. Yılmaz, ziyaretlerinde ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yılmaz: 'Yunanistan'ın Ada İşgali Doğru Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement