Bakan Zeybekci: 1 Kasım'da Hükümet Değişmeyecek - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekci: 1 Kasım'da Hükümet Değişmeyecek

Bakan Zeybekci: 1 Kasım\'da Hükümet Değişmeyecek

manisa'da 'Tarım ve Hayvancılık İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1 Kasım'da hükümetin değişmeyeceğini söyledi.

28.10.2015 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

manisa'da 'Tarım ve Hayvancılık İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1 Kasım'da hükümetin değişmeyeceğini söyledi. PKK yönelik operasyonlara değinen Zeybekci, "Yeri göğü başlarına yıkıyoruz. Bu sefer bu iş bitene kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Manisa'da Anemon Otel'de AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber tarafından düzenlenen 'Tarım ve Hayvancılık İstişare Toplantısı'na katıldı. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçilerin katıldığı toplantıda Manisa'nın tarım ve hayvancılığı masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "1 Kasım günü Türkiye'de iktidar değişmeyecek bundan emin olun. Tek partili istikrar hükümeti devam edecek. Verdiğiniz oy partinizi iktidar mı yapacak. MHP'ye soruyorum yüzde 13'ü yüzde 15 mi yapacak? Ama siz Manisa davası güderseniz, Manisa şemsiyesi altında toplanabilirseniz fırsatı değerlendirmiş olursunuz. Manisa daha çok kazanır, bölge kazanır" diye konuştu. Manisalıların bakan isteğine değinen Zeybekçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Konya'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da Rize'nin verdiği destekleri hatırlatıp, Manisalıların da AK Parti'ye daha çok destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

TELEVİZYONLARDAKİ EKONOMİ PROGRAMLARINI ELEŞTİRDİ

Konuşmasında televizyonlardaki ekonomi programlarını eleştiren Bakan Zeybekci, Türkiye ekonomisinin kötü gittiğine yönelik eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Bakan Zeybekci, "Televizyonlardaki adı ekonomi programları sadece finans yorumcuları hiçbirinin ekonomiyle ilgili söylediği tek cümle yoktur. Söyledikleri Türkiye'de kurun hali ne olacaktır. Türkiye'nin cari açıkta, bütçe açığında, büyümede sağladığı başarılar, Türkiye'nin dış ticaret açığında tarihi zirveye geldiği hiç gündeme gelmez" dedi.

"BİZİ BU ÇOĞRAFYADA BARINDIRMAZLAR"

Zeybekci, Türkiye'nin şuanda dünyanın en büyük 18'inci ekonomisi olduğunu aktardı, "Hedefimiz ilk 10 içinde olmaktır. Olamazsak ilk 10 içinde yok oluruz onu söyleyeyim size. İdare eden değil idare edilen, kural koyan değil koyulan kurallara uyan bir ülke olduğumuzda bizi bu coğrafyada barındırmazlar" dedi.

"BU İŞ BİTENE KADAR OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Bakan Zeybekci, 2002 yıllarında toplanan vergilerden 100 liranın 86 lirasının vergiye gittiğini hatırlatıp, bugün sadece 13 liranın vergiye gittiğini açıkladı. Bu 13 lirayı da kaldırmak istediklerini ifade eden Bakan Zeybekci, AK Parti'yi eleştirenlere yönelik şunları söyledi:

"Bunlar gece sabahlara kadar senaryo kuruyorlar. Dava başka dava değil. 2013 yılında Türkiye IMF'ye olan borcunu sıfırladı. Türkiye çok fazla olmaya başlamıştı. El açan Türkiye bağışçı ülke olmuştu. Kültür coğrafyasında bütün coğrafyada yardım eden dünyadaki birinci ülke olmuştu. Ancak böyle milliyetçilik olur. Senin başına gezi de gelir başka şeyler de gelir. Birileri maşalarıyla Türkiye'yi karıştırmaya devam ediyor. Onlar da hadlerini bilecek" diye konuştu.

"SURUÇ'TA, DİYARBAKIR'DA, ANKARA'DA BOMBAYI PATLATANLAR AYNIYDI"

Bakan Zeybekci, Suruç'ta ve Diyarbakır'da bombaları patlatanların aynı olduğunu iddia etti. Bakan Zeybekci, "Suruç'taki bombayı koyan da Diyarbakır'daki bombayı koyan da aynıydı. Kimse bana hikaye anlatmasın. Bu millet yemiyor artık onları. Sivas'ta oteli yakanlar da aynıydı, Başbağlar da 40 kişi duvara dizerek Sivas'ın hesabı soruldu diyenler de aynıydı. Aynı eldi. Ankara'da bombayı patlatanlar da onlardı" dedi.

"YABANCILAR SIYIRDI, PARALARI TÜRKİYE'YE GÖMÜYOR"

Türkiye'nin 13 yıl boyunca yüzde 4,7 büyüme sağladığını açıklayan Bakan Zeybekci, 2008 krizinden sonra ise büyümenin yüzde 5.1 olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen 7'inci ülkesi olduğunu kaydeden Zeybekci, hedeflerinin daha büyük olduğunu açıkladı. Bu sene ilk 8 ayda geçen yıla göre ihracatta yüzde 8.7 azalma görüldüğünü kaydeden Bakan Zeybekci, tüm dünyada bir düşüş yaşandığına dikkat çekti. Buna rağmen yabancı yatırımcının Türkiye'den çekilmediğini aktaran Bakan Zeybekci, "2014 yılında dünyada başka ülkeler doğrudan yatırım yüzde 16 düştü. Türkiye'de yüzde 4 arttı. Bu yabancılar işi bilmiyor. Paraları Türkiye'ye gömüyorlar. 2015'te iyice sıyırdılar. Dünyada yüzde 20 düşerken yabancı sermaye akışı ilk 8 ayda Türkiye'de yüzde 8,5 arttı. Bunlar Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olacağını gayet iyi biliyorlar. Türkiye'ye inanın. 2016'da üst düzey performanslar olacağını düşünüyoruz. Tüm her şeye rağmen Türkiye ekonomisi en ufak arıza vermedi. Son iki değerlendirmede tüm dünyadaki ülkelerin kredi değerlendirme notunu aşağı doğru çekerken Türkiye'nin notunu sabit tuttular. 2016 yılı hiçbir şeyin ertelenmeyeceği yıl olacak. Güçlü bir yıl olacak" diye konuştu.

ZEYBEKCİ, BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI

Son olarak PKK'nın saldırılarına değinen Bakan Zeybekci, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Zeybekci, "Bu teröre hain saldırıları karşı Türkiye'nin tek bir ilacı vardır. O da birlik beraberlik ve kardeşliktir. Ne olursak olalım bir olacağız, beraber olacağız. Bunların tek istediği kardeş kavgası. Fırsatı onlara vermeyeceğiz. Bir ve beraber oldukça bütçe açığı tamir edilir, cari açık düzeltilir ama birlik ve beraberliğe bir şey olursa o zaman çok zor olur. Onun için bu yük tüm Türkiye'nin sırtında. Bunu sadece AK Parti'nin omzuna yıkmayın ne olur. Niyeti halis şekilde HDP'ye oy verenlerin de yüküdür. Buradan çıktığınızda CHP'liyi elinden tutun, MHP'liyi elinden tutun. 'Bırak gel yarım saat Allah rızası için. Memleket için millet için çocukların geleceği için aklın sana ne diyorsa doğru odur onu yapalım' deyin. Ama başkalarının akıllarıyla olmasın ne olur. 1 Kasım akşamı Türkiye o eski şahlanma günlerine dönecek" dedi.

Bakan Zeybekci'nin konuşmasının ardından AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Manisa Milletvekili Recai Berber, Bakan Zeybekci'ye mesir macunu ve Manisa üzümünün bulunduğu sepet hediye etti. Ardından Bakan Zeybekci, toplantıya katılan tarımsal sanayicilerin ve birlik başkanlarının sorularını yanıtladı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekci: 1 Kasım'da Hükümet Değişmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.


Advertisement