Bakan Zeybekci Polonya'ya Gidecek - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Zeybekci Polonya'ya Gidecek

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Polonya'da, Başbakan Yardımcısı Janusz Piechocinski ile bir araya gelecek, Varşova Metrosunun ikinci etabının açılışına katılacak.

27.01.2015 19:27  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Polonya'da, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Janusz Piechocinski ile bir araya gelecek, Varşova Metrosu'nun ikinci etabının açılışına katılacak

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Zeybekci, Polonya temasları kapsamında, Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Janusz Piechocinski ile görüşecek.

Zeybekci, Türk firması Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ'nin, İtalyan ve Polonyalı ortaklarıyla konsorsiyum liderliğini üstlendiği, Varşova Metrosu'nun ikinci etabının açılışını yapacak. Varşova Metrosu ikinci etabı, Polonya'daki en büyük belediye yatırımı ve A1 ve A4 otoyollarının inşaatlarından sonra gerçekleştirilen en büyük inşaat projesi olma özelliğini taşıyor.

Bakan Zeybekci ayrıca, Türkiye-Polonya İş Konseyi'nin Polonya tarafını oluşturan firmaların üstyöneticileriyle (CEO) akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Zeybekci, temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

-İki ülke arasındaki ticaret hacmi-

Açıklamaya göre, Türkiye ile Polonya arasında 2002 yılında 588 milyon dolar olarak gerçekleşen ikili ticaret hacmi, 2013 yılına gelindiğinde yaklaşık 9 kat artarak 5,2 milyar dolara ulaştı.

Geçen yılın ilk 11 aylık döneminde ise Polonya'ya ihracat bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 2,22 milyar dolar, ithalat ise yüzde 4,5 oranında azalarak 2,77 milyar dolar gerçekleşti.

2002 yılından bu yana Polonya'dan Türkiye'ye gelen doğrudan yatırım tutarı 35 milyon dolar düzeyinde iken, aynı dönemde Türkiye'den Polonya'ya giden toplam doğrudan yatırım tutarı ise 67 milyon dolar oldu.

Öte yandan, müteahhitlik firmaları Polonya'da bugüne kadar yaklaşık 1,2 milyar dolar tutarında 30 proje üstlendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Zeybekci Polonya'ya Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement