Bakanlar Ala, Yılmaz ve Çelik, Ağrı'da - Son Dakika
Yerel

Bakanlar Ala, Yılmaz ve Çelik, Ağrı'da

Bakanlar Ala, Yılmaz ve Çelik, Ağrı\'da

İçişleri Bakanı Ala, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Ağrı'da esnafı ziyaret ederek, sorunlarını ve isteklerini dinledi.

22.05.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ağrı'da esnaf ziyaretinde bulundu.

Ağrı'da 1 Haziran'da yapılacak yerel seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Ala, Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek, isteklerini ve sorunlarını dinledi.

Burada faaliyet gösteren esnaf Mehmet Cemil Baysal, Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran'da Şah İsmail'e okuduğu şiiri seslendirdi. Bakan Ala da şiire eşlik etti.

Ala, daha sonra caddedeki vatandaşlara haşlanmış ve közlenmiş mısır alarak, ikram etti. Baka Ala, ardından Eğitim Caddesi'ndeki AK Parti Seçim Lokali'ni ziyaret etti. Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir'i de ziyaret eden Ala, kente doğalgaz talep eden üyelere, bu sorunun giderileceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın ziyaretleri

Kalkınma Bakanı Yılmaz da beraberindeki AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ile Kağızman Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Yılmaz, bir süre sohbet ederek çay içtiği esnafın sıkıntılarını dinledi. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Fırat Mahallesi Erzurum Caddesi'ndeki bir eve geldi. Burada Hüdayi Vakfı'nda kalan öğrencilerle bir araya gelen Yılmaz, vakfın bölge başkanı Muhammed Davudhan Kılıç'tan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Çelik'in ziyaretleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Fırat Mahallesi'ndeki bir restoranda partililerle yemekte bir araya geldi. Ardından Atalay Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Çelik, burada yaptığı konuşmada, Ağrı'da küçük dokunuşlarla yapılacak çok işin olduğunu belirtti.

Özellikle turizm bölgeleriyle ilgili talepleri arttırmak gerektiğine dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"Çözüm süreci buralardaki cazibeyi daha çok arttırdı, biz bunu net görüyoruz. Bir, iki, dört diye gitmiyor, on, iki yüz, üç yüz diye gidiyor. Bir de bizim oradan yakında arkadaşlar buraya gelecekler. Kültür ve turizm konusunda heyetler gelecek. Talep olması lazım, o talep şimdiye kadar niye olmadı. Buralarda istikrarsızlık vardı. Şimdi yoğun bir yatırımcı talebi var. Bir de bunu çeşitlendirmek, hızlandırmak için hem termal bölgelerine hem de dağa ve kış turizmine büyük bir ilgi var. Oraları yeniden ele alıp bu şekilde talep üretmemiz gerekiyor. Onunla ilgili arkadaşlar çalışıyor. Burası aslında kış turizmi olarak da çok müsait."

Bakan Çelik ardından bir pastaneden aldığı poğaça ve simitleri, çevredeki çocuklara dağıttı ve onlara harçlık verdi.

Daha sonra hastane çayevinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Çelik, Ağrı Amatör Spor Kulüpler Federasyonu'nun idari binasının açılışına katıldı ardından Ağrı Gençlik Merkezi'ni de ziyaret etti. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakanlar Ala, Yılmaz ve Çelik, Ağrı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement