Bakanlar Arslan ve Elvan, Tarsus'ta Temel Attı (2) - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Arslan ve Elvan, Tarsus'ta Temel Attı (2)

Bakanlar Arslan ve Elvan, Tarsus\'ta Temel Attı (2)

6 TÜNELİN AÇILIŞINI YAPTILARMersin'in Tarsus İlçesi'ndeki temel atma törenini gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra Silifke İlçesi'ne gelerek 6 tünelin açılışını yaptı.

26.03.2017 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 TÜNELİN AÇILIŞINI YAPTILAR

Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki temel atma törenini gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra Silifke İlçesi'ne gelerek 6 tünelin açılışını yaptı. Silifke ile Aydıncık ilçeleri arasındaki güzergahta hizmet verecek 6 tünelin açılmasıyla birlikte Akdeniz Sahil Yolu projesinde bir adım daha atıldığı belirtildi.

EN KISA ZAMANDA ANTALYA İLE BULUŞACAKSINIZ

Törende konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akdeniz Sahil Yolu'nun çoğunun tamamlandığını ifade eden Elvan, "Bugün altı tünel sizlerin hizmetine sunuldu. Zamanda kısalma yaklaşık 30 dakikaya yaklaşıyor. 30 dakikaya yakın bir tasarruf sağlayacaksınız. Allah'ın izniyle Ulaştırma Bakanımızın ve bakanlık personelimizin, karayollarımızın gayretleriyle, en kısa sürede de Akdeniz Sahil Yolumuzu bitireceğiz. Müteahhitlerimiz 24 saat çalışıyor. Allah'ın izniyle hem Ulaştırma Bakanımız hem de bizler, gereken destekleri vereceğiz, en kısa sürede sizleri Antalya ile buluşturacağız" dedi.

DÜNYA GELSİN GÖRSÜN

Gelinen aşamayı anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise şöyle konuştu:

"Türkiye çapında denizin altından trenleri yürüterek, tüneller açarak dünyaya karşı durduk. Boğazlar, köprüler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Mersin- Antalya arasında tam 28 tünel, yan yana ikisini çarpın toplam 56 tünel. 10 tanesi bitmiş. 7 bin 472 metre yani 7,5 kilometre. İki ile çarpın 15 kilometre bitmiş. Altı tanesinde daha devam ediyor. Geriye kaldı 12 tane. 12 tanesinin de projelerini yapıyoruz. İnşalah projeleri biter bitmez onların da ihalesini yapacağız. İşte dünya gelsin görsün."

Konuşmaların ardından Elvan ve Arslan kurdele keserek tünellerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Mehmet OKUR/SİLİFKE, (MERSİN),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlar Arslan ve Elvan, Tarsus'ta Temel Attı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement