Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Politika

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "1 Mayıs'ta, 83'ü miting olmak üzere 140 etkinlik yapıldı.

02.05.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, " 1 Mayıs'ta, 83'ü miting olmak üzere 140 etkinlik yapıldı. Bu etkinliklere yaklaşık olarak 180 bin insan katıldı. Genelde şenlik içerisinde, halaylarla, türkülerle bir emek bayramı, emekçi bayramı olarak bu bayram kutlandı. Bu bayramın legal bir şekilde ve gerçekten hiçbir olayın vuku bulmadan gerçekleşmesini sağlayan bütün kitlesel örgütlere, bu barış içerisinde gösterilerini yapan bütün sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara teşekkür ediyorum." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

64. Hükümet'in 20. toplantısının Beştepe'de, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde icra edildiğini belirten Kurtulmuş, oldukça yoğun bir gündem içerisinde toplantının gerçekleştiğini söyledi.

Kurtulmuş, toplantının ilk bölümünde güvenlik konularına ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Bakanlar Kurulu'na sunumlar yapıldığını, PKK ve DEAŞ terör örgütleri ile diğer terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı faaliyetleri ve tedbirler konusunda Kurul'un bilgilendirildiğini ifade etti.

Türkiye'nin, 20 Temmuz 2015'ten itibaren sistematik şekilde çok taraflı, çok yönlü, hem sınır dışında hem sınırların içerisinde, şehirlerde, kırsal alanda, büyükşehirlerde çok yönlü bir terör saldırısının altında olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, alınan tedbirlerin her geçen gün geliştirildiğini söyledi.

Kurtulmuş, her olay karşında çıkarılan derslerle daha ileri adımlar atılarak, bütün bu çok taraflı terör saldırılarının millete artık zarar veremez noktaya gelebilmesi için gece gündüz ilgili bütün birimlerin, çok yüksek bir koordinasyon içerisinde hareket ettiğini anlattı.

Bu çerçevede, sadece geçen hafta üç bombalı terör olayının meydana geldiğini anımsatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bunlardan bir tanesi 27 Nisan'da Bursa Ulu Cami'de gerçekleşti. Arkasından 1 Mayıs'ta, sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğünü hedef alan, Gaziantep'in en hayati yeri olan, 'Gaziantep'in İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı' diyebileceğimiz bir yerde, hain bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Arkasından da akşam saatlerinde Diyarbakır Dicle Jandarma Karakoluna dönük olarak bir saldırıda bulunuldu. Bu saldırılardan sonra bütün detayları soruşturularak ilgili kişiler ortaya çıkarılmaya, bu saldırıların faillerinin isimleri, kimlikleri belirlenerek, ondan sonra arkasındaki bütün iltisakların da ortaya çıkarılması için çok ciddi çalışmalar yürütüldü, yürütülmeye devam ediliyor. Alınan tedbirlerin etkinliği sayesinde, örneğin Diyarbakır'daki saldırı da Gaziantep'teki saldırı da karakolun etrafının, alanın etrafının çok iyi şekilde bariyerlerle kapatılması sayesinde, mümkün olan en düşük zararı vererek bu saldırı gerçekleşti."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Dicle ve Gaziantep'te şehit olan güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet diledi.

"İnşallah bu terör örgütlerini, artık bundan sonra hiçbir şekilde zarar veremeyecekleri noktaya getirmek için yapılan bu çalışmaların da sonuç vermesini temenni ediyorum." diyen Kurtulmuş, terör olaylarının sonrasında failin kimliği, bağlantılı olduğu terör örgütüne ilişkin elde edilen bilgilerin netleşmesini beklediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Bursa'daki terör saldırısının failiyle ilgili olarak açıklama yaptığını anımsatan Kurtulmuş, "Kesinleştikten sonra açıklamamızı yapma durumundayız. Diğer saldırılarla ilgili de aynı yöntemi takip ediyoruz. Çünkü biz resmi bir açıklama yaptığımız zaman devlet ciddiyetinin bu açıklamanın yüzde 100 doğru olmasını, en ufak bir ihtimalin geride dahi kalmamasını gerektirir. Onun için diğer saldırılarla ilgili çalışmalar detaylı bir şekilde sürdürülüyor." açıklamasında bulundu.

- "1 Mayıs'ta, 83'ü miting olmak üzere 140 etkinlik yapıldı"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, geçmişte yaşanılan olayların, genel anlamda bu sene yaşanmadığını belirten, Kurtulmuş, 1 Mayıs'a ilişkin şu bilgileri aktardı:

"1 Mayıs'ta, 83'ü miting olmak üzere 140 etkinlik yapıldı. Bu etkinliklere yaklaşık olarak 180 bin insan katıldı. Genelde şenlik içerisinde, halaylarla, türkülerle bir emek bayramı, emekçi bayramı olarak bu bayram kutlandı. Bu bayramın legal bir şekilde ve gerçekten hiçbir olayın vuku bulmadan gerçekleşmesini sağlayan bütün kitlesel örgütlere, bu barış içerisinde gösterilerini yapan bütün sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara teşekkür ediyorum. Bir kez daha bütün işçilerimizin 1 Mayıs Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Numan Kurtulmuş, az da olsa illegal kutlamalar ya da sabote etme girişiminde bulunanların olduğuna işaret ederek, "20 korsan gösteri yapıldı, bu korsan gösterilerde 235 kişi gözaltına alındı, bu gözaltına alınanlarla birlikte çok sayıda yasa dışı dokümanlar, yasa dışı bir takım malzemeler, molotofkokteylleri de olmak üzere ele geçirildi." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

  • Bağcılar'da yapılan operasyonda 17 silah ele geçirildi
    10:39 Bağcılar'da yapılan operasyonda 17 silah ele geçirildi

    İstanbul'un Bağcılar ilçesinde düzenlenen operasyonda, yasa dışı silah ticareti yaptığı iddiasıyla 1 şüpheli gözaltına alındı, zanlının işyerlerinde 17 silah ve şarjörler ele geçirildi.

  • Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı düzenlendi
    10:39 Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı düzenlendi

    Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'e veda iftarı programı düzenlendi. İlçe protokolü tarafından düzenlenen iftar programına Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Garnizon Komutanı Kd. Dz. Albay Burhan Arpacı ve kaymakamlık daire müdürleri katıldı.

  • Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İBB'nin Hizmetleri Engellediğini İddia Etti
    10:37 Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İBB'nin Hizmetleri Engellediğini İddia Etti

    Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İBB'nin yapılan hizmetlerin önüne set çektiğini söyledi. Poyraz, İBB yönetiminin algı ve manipülasyonlarla kendilerini engellediğini belirtti.

  • AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay Gençlik Buluşmasında Birlik ve Beraberlik Mesajları Verdi
    10:37 AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay Gençlik Buluşmasında Birlik ve Beraberlik Mesajları Verdi

    AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, gençlik buluşmasında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, siyasi tercihlerden bağımsız olarak sorunlara odaklanacaklarını ve çözüm için çalışacaklarını belirtti. Uluçay, AFAD ve AFSÜ'yü ziyaret etti ve partililerle birlikte gençlik buluşmasına katıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:27 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu
    10:27 Denizli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi'de kurdu. Başkan Zolan, tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik ederek, Denizli'ye hizmet ettiklerini belirtti.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.

  • Afyonkarahisar'da FETÖ üyesi aranan şahıs yakalandı
    10:25 Afyonkarahisar'da FETÖ üyesi aranan şahıs yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olma suçundan aranan şahıs, jandarma operasyonu ile yakalandı. İ.Ç. isimli şahsın 6 yıl 3 ay hapis cezası ile arandığı belirlendi. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Uşak'ta Projeler Hakkında Bilgi Aldı
    10:24 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Uşak'ta Projeler Hakkında Bilgi Aldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uşak'ta hayata geçirilen ve devam eden projeler hakkında Belediye Başkanı Mehmet Çakın'dan bilgi aldı. Bakan Kacır, Uşak Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan Çakın'la bir araya geldi. Ayrıca sanayicilerle istişare toplantısı gerçekleştirdi ve 3. Sanayi Sitesi'nde yapılan çalışmaları inceledi.

  • Samsun'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:23 Samsun'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Samsun'da Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü. Samsun'da toplam 3 bin 656 sandıkta 1 milyon 38 bin 91 seçmen oy kullanacak ve 4 bin 634 personel seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasını sağlayacak.


Advertisement