Bülent Arınç: Bir Kriz İçerisinde Değiliz - Son Dakika
Politika

Bülent Arınç: Bir Kriz İçerisinde Değiliz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim barajıyla ilgili Anayasa Mahkemesinin yaptığı açıklamanın dikkate alınması gerektiğini söyledi.

01.12.2014 18:34  Güncelleme: 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim barajıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı açıklamanın dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu'ndan sonra basın toplantısı düzenledi.

Arınç, Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışma olduğunu belirterek, konunun detaylarını Başbakan Ahmed Davutoğlu'nun açıklayacağını söyledi.

Merzifon'da bir F-16 uçağının bilinmeyen bir nedenle düştüğünü belirten Arınç, pilotun sağ kurtulmasından sevinç duyduklarını ve olayla ilgili idari tahkikatın devam ettiğini kaydetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın seçim barajıyla ilgili konuşmalarının gazetelerde yer alması üzerine bir tartışma başladığına dikkat çeken Arınç, "Bugün AYM'den bir açıklama yapıldı. Buradan yapılan açıklama esas alınmalı. Bu konuda kamuoyuna önceden bilgi verme imkanları yoktur. Gazetelerde yayınlanan haberleri kınamıyorum. Genel kurulda nasıl, ne zaman görüşülecek nasıl bir karar çıkacak. Başkan bununla ilgili bilgi vermediğini ifade ediyor. Son zamanlarda aldıkları bazı kararlar eleştirilse bile, AYM hak ihlalleriyle ilgili her zaman takdir edilen önemli kararlar verdi. Şimdi önlerindeki bu konu hayati bir konudur. Baraj konusu sürekli tartışılmıştır. Bu barajı biz getirmedik. Biz iktidara gelmeden önce barajlar önümüzü kesiyor anti-demokratik demedik. Barajlarla ilgili başvurular yapıldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de gidildi. Yüzde 10'luk barajın bütün partiler için geçerli olduğu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olmadığı kararı verildi. AYM önündeki konuyu en iyi şekilde değerlendirecektir. Bir kriz içerisinde değiliz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bülent Arınç: Bir Kriz İçerisinde Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement