Bakanlar Kurulu Toplantısının Ordu'da Yapılması İsteği - Son Dakika
Yerel

Bakanlar Kurulu Toplantısının Ordu'da Yapılması İsteği

Bakanlar Kurulu Toplantısının Ordu\'da Yapılması İsteği

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın "Bakanlar Kurulu toplantısının Ordu'da yapılmasını hesap ediyoruz" açıklamasına Ordu'daki sivil toplum kuruluşları destek verdi OTSO Başkanı Şahin: "Bu öneriyi sonuna kadar destekliyoruz, Ordu için bir ilk olacaktır" ORİŞAD Genel Sekreteri Kaya: "Eğer.

27.11.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın, Ordu- Giresun Havalimanının gelecek yıl mart ayındaki açılışında, "Bakanlar Kurulu toplantısının Ordu'da yapılmasını hesap ediyoruz" açıklamasına Ordu'daki sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın açıklamalarının Orduluları heyecanlandırdığını söyledi.

Toplantının Ordu'da yapılması halinde bunun bir ilk olacağını vurgulayan Şahin, "Biz de sayın başkanın açıklamalarını basından takip ettik. Ordu-Giresun Havalimanı nasıl Avrupa ve Türkiye'de bir ilk olacaksa bu toplantının Ordu'da yapılması da bir ilk olacak. Onun için bu öneriyi sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

"Çok büyük bir olay"

Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya da Bakanlar Kurulu toplantısının Ordu'da yapılması düşüncesinin çok büyük bir olay olduğunu dile getirdi.

Tüm bakanların aynı anda Ordu'da bulunmasının kentin geleceğine ışık tutacağına inandıklarını vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:

"Ordu'da havalimanı başta olmak üzere önemli yatırımlar yapılıyor. Yatırımların yanı sıra Ordu, doğal güzellikleri sahip bir kent. Eğer Bakanlar Kurulu toplantısı kentimizde yapılırsa birçok açıdan katkı sağlayacaktır. Bir kere tüm bakanlar aynı anda Ordu'da olacakları için yapılan yatırımları gözleriyle görme fırsatı bulacaklardır. Dolayısıyla alacakları her kararda bu etki yapacaktır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın bu düşüncesi çok güzel ve desteklenmesi lazım. Bize davet gelmesi durumunda gereken desteği vermeye hazırız."

"Ziraat odaları olarak gereken katkıyı sunacağız"

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt ise Ordu'nun geleceği adına çok faydalı olacak projeye destek vermeye hazır olduklarına işaret etti.

Toplantının Ordu'da yapılması halinde kente önemli katkılar sunacağına inandıklarını anlatan Cörüt, "Ziraat odaları olarak sonuna kadar desteklediğimiz bir düşünce. Enver Bey zaten gerekli açıklamayı yaptı. Burada bize düşen artık ne katkı sunabiliyorsak o katkıyı var gücümüzle sunmaya çalışmak olacaktır. İnşallah bu düşünce hayata geçecek ve Ordu bir ilke daha imza atacaktır" ifadelerini kullandı.

-"Bu, Ordu'ya verilen değeri gösterir"

Ordu Genç İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Kaymaz, genç iş adamları olarak Bakanlar Kurulu gibi Türkiye siyasetini yöneten, icra kurulunun toplantısını Ordu'da yapması düşüncesini çok önemli bulduklarını vurguladı.

Toplantının Ordu'da gerçekleşmesinin hükümet nezdinde Ordu'ya verilen değerin bir göstergesi olacağını belirten Kaymaz, şunları kaydetti:

"Toplantının Ordu'da yapılması halinde gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerekse bizler isteklerimizi, önerilerimizi hangi alanda olursa olsun sayın başbakanımıza ve bakanlarımıza iletme fırsatımız olacaktır. Dolayısıyla başbakanımız ve bakanlarımız, isteklerimizi ve önerilerimizi yerinde tespitleri daha rahat yapacaklardır. O yüzden biz bu düşünceyi çok yerinde buluyor ve destekliyoruz." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakanlar Kurulu Toplantısının Ordu'da Yapılması İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement